8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, proč vám padají vlasy?

31. 05. 2010 | Péče o vlasy

Důvodů, proč ženám začnou padat vlasy, je mnoho. Ale stres, diety, nemoc, těhotenství, porod a hormonální porucha jsou nejčastější...

Mívala jste krásné husté vlasy, ale teď jich je sotva polovina, jsou jemné a lámavé? Já ano. Čím se to pokazilo?

Padání vlasů lze rozdělit na dočasné a trvalé. Dočasné padání vlasů obvykle způsobuje stres, těhotenství, popřípadě nedostatek vitaminů. 

Vlasy však padají všem. Záleží ale na tom, kolik vám jich denně vypadne.

Normální je ztráta přibližně 70–90 vlasů denně. Potěšit vás ale může fakt, že každý vlasový kořínek vyprodukuje před svým odumřením zhruba 12 vlasů. Kolik vlasů máme, je dáno geneticky, zajímavé je, že na hustotu má vliv i barva vlasů. Světlovlasí lidé jich mají na hlavě přibližně 145 000, zrzaví jen 81 000.


Co všechno může způsobit jejich řídnutí?


Kouření 

Asi byste nevěřily, že kromě předčasného stárnutí pleti kouření způsobuje i vypadávání vlasů. Podle odborníků narušují toxiny z cigaret DNA ve vlasových folikulech a napomáhají vzniku volných radikálů. Kuřáci prostě rychleji stárnou, včetně vlasů, které více padají a předčasně šedivějí.


Hormony 

Zvýšené vypadávání vlasů často způsobují prudké hormonální změny v pubertě, těhotenství nebo v menopauze. To je přirozená a naštěstí vratná potíž. Jsou však i jiné hormonální změny, které už patří do oblasti nemocí a řeší je endokrinolog.

Snížená funkce štítné žlázy – hypothyreóza – může vést k vypadávání a lámavosti vlasů a nehtů, k suchosti kůže, tloustnutí a k únavě.

Zvýšená funkce štítné žlázy – hyperthyreóza – způsobuje také úbytek vlasů, ale na váze přitom ubýváte, i ldyž trpíte zvýšenou chutí k jídlu. Problém je spojen s bušením srdce a velkým pocením.

Zvýšená produkce mužských hormonů má u žen za následek řídnutí vlasů, mastné pleti a nadměrné ochlupení. 

Vyšší či snížená tvorba inzulínu ve slinivce má za následek sníženou či zvýšenou hladinu cukru v krvi, což se může projevit vypadáváním vlasů a zvýšenou citlivostí pokožky hlavy.

Polycystické vaječníky nebo například nádor na nadledvinách způsobují virilizaci, to znamená zvýšení mužských pohlavních znaků u žen. S tím je spojené slábnutí a vypadávání vlasů a růst mužského ochlupení.


Diety

Vlasy nadměrně vypadávají v případě, jestli jste držely drastickou redukční dietu a tělo přišlo o svou rovnováhu v poměru vitamínů a minerálů. Jakmile jídelníček upravíte, vlasy se začnou vracet k původnímu stavu. Proces však může trvat celý rok.


Stres 

Vleklé trápení, smrt v rodině, rozvod, frustrace... to jsou všechno podněty k tomu, aby vaše tělo chřadlo, pleť a vlasy nevyjímaje.


Jak znovu házet hustou hřívou

Na trhu existuje mnoho přípravků volně prodejných od speciálních šamponů, tonik, vlasových masek, až po potravní doplňky, nebo dokonce injekce. Všeobecně se ale ví, že k obnově kvality vlasů je žádoucí hořčík, zinek, selen a křemík.

Určitě však nic nezkazíte tím, když si vlasovou pokožku budete denně pár minut masírovat. Prokrvená kůže totiž vlasové folikuly stimuluje k vyššímu výkonu, vlasy lépe rostou a jsou intenzivněji vyživované.   


Zdroj: NaHlavu.net
 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ano ano také mám ten stejný problém stále mi padají dost vlasy a také jsem toho zkoušela dost a nic
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel mám také problémy s padáním vlasů. Stačí, když si projedu rukou ve vlasech a mám jich mezi prsty několik a to nemluvím o česání. Zkoušela jsem již řadu vitamínů, speciální šampony, ale zatím se mi nic neosvědčilo.
Obrázek uživatelky
profil
super článek díky za něj ale myslím si že i dědičnost hraje roli vím to ze své zkušenosti mě už bohužel nic nepomůžeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi krásne napisaný článok a dobré rady.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně popsaný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles