8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výběr kočárku

3. 11. 2011 | Zajímavosti
Dnes má každá maminka možnost vybrat si z bohaté nabídky kočárků, jenže zorientovat se v takovém množství je celkem náročné, aby si vybrala ten správný. Jako první musíte zvážit, jaké funkce a schopnosti od něj očekáváte, a to včetně tvaru a velikosti.

Většinou bude mít odlišné požadavky maminka žijící uprostřed města a úplně jiný kočárek bude potřebovat maminka, která bydlí na vesnici obklopené přírodou nebo třeba někde v horách, proto popřemýšlejte, jaký typ kočárku se hodí pro váš styl života. Nejprve si před nákupem přečtěte obecné informace o nabízených kočárcích, materiálech a možnostech použití.

Mimo toho, že se vám kočárek bude líbit na první pohled, by měl také mít spoustu dalších vlastností, které zaručí jeho snadné a pohodlné ovládání a miminku příjemné a bezpečné prostředí. Kočárky se dělí na hluboké, které jsou určené pro novorozence a miminka do 8 měsíců, pak jsou kombinované, ty jsou vhodné od narození do 3 let a sportovní, které už jsou od 6 měsíců do asi také 3 let. Potom máme tzv. golfové hole, ty jsou většinou od 6 měsíců do 3 let, ale některé můžete využít už od narození jako podvozek pro autosedačku. Potřeby vašeho miminka se ale budou postupně měnit, takže s jedním typem kočárku na celé období si rozhodně nevystačíte.

Při výběru se dívejte nejen na barvu, ale třeba i jaké má doplňky, kola, brzdy, podvozek, korbu, sedák, jestli má polohování zádové opěrky, polohování opěrky pod nohami, pásy, rukojeť, hmotnost, stabilitu a ovladatelnost, rozměry, skladnost a také jestli má nášlapný schůdek. Konstrukce kočárku by měla být vždy pevná a stabilní, aby při větším zatížení nedocházelo k nežádoucím deformacím. Hlavně ale nikde nesmí vyčnívat žádné ostré hrany a šrouby, o které by se mohlo miminko poranit. Důležité také je, pokud budete jezdit s kočárkem i za šera, pořiďte si pro větší bepečnost verzi s reflexní úpravou.

Co se týká výbavy kočárků, tak některé doplňky jsou již v základní výbavě kočárku, ale něco budete muset přikoupit, a to například přebalovací tašku nebo kabelu, kterou využijete jak na nákupy, tak na přebalovací podložku, náhradní plenky nebo třeba lahvičky na pití. Také se vám jistě bude hodit pláštěnka, síťka proti hmyzu, zimní fusak, nánožník na zimu nebo třeba slunečník, různá chrastítka a hračky, držák na láhev, pultík místo madla a spousta dalších nezbytností. Do města je vhodnější lehčí dvojkombinace a do terénu se více hodí větší kolečka.

Velmi praktické jsou také kočárky, které mají velký nákupní košík a přehazovací nebo alespoň výškově nastavitelnou rukojeť. Také je dobré si kočárek vyzkoušet i s dítětem a měli byste si zjistit, zda má český návod k obsluze. Také je vhodné si ověřit, jestli kočárek nemá nějaká omezení, například maximální nosnost. Hlavně si překontrolujte, jestli  na vnitřních stranách nevyčnívají nějaké součásti, o které by se mohlo dítě poranit. Velice důležité při výběru jsou také brzdy a nejlepší jsou bržděné obě nápravy, protože se  kočárek nemusí neustále obcházet, dobré jsou, když ještě mají brzdu i na rukojeti.

Zdroj foto: Kettler

Markéta
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
takovej kočárek jak je na obrázku,tak takovej přesně mám ale červenej a lepšíííí
Obrázek uživatelky
profil
Ted je spousta kočárků a člověk neví jaký by si koupil.Já používala trojkombinaci a byla jsem s ní spokojenáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
TEĎ JE SPOUSTA KOČÁRKŮSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já také nedám dopustit na trojkombinaci, byla jsem s ní moc spokojená a schovávám jí jestli se nám zadaří ještě jednou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jěště dodávám, že trojkombinace je úplně super, já bych jiný nebrala.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles