Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vnouček Michálek a jeho pískoviště

10. 05. 2015 | Vaše příběhy

„Babi, co budeme dělat?“ Tak tuto otázku mně položil můj 3letý vnouček před 3 dny, když jsem právě chystala oběd pro naši 5člennou rodinu. Venku, ač teprve duben, svítilo krásně sluníčko, na elektrickém vedení švitořily první vlaštovičky, na zahradě v trávě to bylo sama rozkvetlá žlutá pampeliška a samá bílá sedmikráska, na kterých seděly včeličky a sbíraly první kapky medu. Zkrátka to vypadalo spíše na letní den, než na jarní. Dokonce vzduchem prolétali také motýli a za kompostérem, který máme na zahradě, se na sluníčku vyhřívala také jedna malá ještěrka.

A tak po obědě, aby se náš vnouček nenudil, jsme si s jeho maminkou vymysleli, že se dáme do úpravy pískoviště a zapojil se také i dědeček. A tak jsme posbírali lopaty, na trávu vedle pískoviště jsme roztáhli starý umělohmotný ubrus, na který jsme vyházeli všechen písek z pískoviště. A jak jsme jej postupně vyhazovali, tak Michálek (tak se totiž náš vnouček jmenuje) nacházel hračky, které v pískovišti přezimovaly. A jakou měl radost, když nějakou našel - jako by našel poklad.

pískovištěA protože má také své dětské nářadí, tak nám ten písek také pomáhal svojí lopatou vyhazovat. Měl z toho moc velkou radost, že může pracovat zároveň s námi. A byla jsem hodně překvapená a to nejen já, jakou měl u toho trpělivost a jak moc se snažil. Prostě takový maličký velký pracant. Když jsme tak všechen písek vyházeli, tak jsme odstranili kus staré látky, která byla pod pískem přibitá k dřevem ohraničenému pískovišti a místo této látky jsme se rozhodli, že tam dáme fólii. Ale než jsme ji tam dali, tak jsme pískoviště prohloubili, vybrali jsme několik kbelíků zeminy, která se nám bude hodit na záhonky. Bylo potřeba to prohloubit, aby Michálek měl na své hrátky více písku.

A tak zatímco po prohloubení pískoviště manžel s dcerou přibíjeli hřebíky fólii v pískovišti, já šla uvařit pro všechny dospěláky kávu a pro Michálka jsem udělala čaj, a tyto nápoje donesla na zahradu. Co budu povídat, že tohle je prostě opravdová idylka a relaxace jak se patří. Není nad to, sedět pod modrou oblohou a pod ní stolovat a nechat na sebe působit to blahodárné sluníčko.                                    

A tak po vypití kávy jsme pokračovali na úpravě pískoviště. Zbývalo už jen naházet dovnitř písek a připevnit desku, která slouží jako posed pro Michálka i ostatní děti, které přijdou si za ním hrát.  A protože nad pískovištěm je postavená taková dřevěná chaloupka, tak jsme se rozhodli, že Michálkovi uděláme radost a objednali jsme pro něj 3metrovou skluzavku, na kterou teď čekáme, až poštou dojde domů. To bude radosti! A také se musí dovézt ještě písek místo vybrané zeminy.

A tak tento den jsme se nenudili vůbec nikdo. Michálek přiložil ruku k dílu a od malička ví, že bez práce nejsou koláče. Je sice maličký, pracovat nemusel, ale chtěl a měl z této pomoci moc velkou radost. Pro něj to byla velmi důležitá role. Pochválili jsme jej a ještě jsme mu sdělili, že bez něj bychom to určitě nezvládli. Děti je třeba chválit a chválit!


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vnouček Michálek a jeho pískoviště:

Vnouček Michálek a jeho pískoviště
Vnouček Michálek a jeho pískoviště
Vnouček Michálek a jeho pískoviště
Vnouček Michálek a jeho pískoviště
Vnouček Michálek a jeho pískoviště
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsané.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné, Míša je šikulkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky napsané. Je dobře, že jste maličkého Michálka nechali pomáhat, nestratí semu to.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Michálek je šikulka, že pomáhal.
Bez něho by to nebylo ono.
Vlaštovičky už jsem také viděla na procházce s fenkami v lukách.
Obrázek uživatelky
profil
Aničko, článek je moc hezky napsaný a pískoviště připravené a to za pomoci malého Michálka. Byla to určitě po zimně taková pracovní idylka, kde jste všichni cítili pohodu a radost z práce. Víš, oni ti malý vnoučkové hrozně rádi pomáhají a všechno je zajímá ale jak odrostou, málo který už zůstane tak pracovitý doma na zahrádce. Ale určitě je dobře jít dětem příkladem a učit je do života.Vlaštovičku jsem ještě letos neviděla. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles