8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Všechny cesty vedou do Říma

14. 02. 2012 | Evropa
Všechny cesty vedou do Říma. Jistě znáte tuto větu. V roce 2010 jsme byli na poznávací dovolené na Sicílii, ale cestou jsme byli taky v Tivili a v Římě. Řím je překrásné město a dá se tam toulat po památkách a skvostech minulosti celé dny a noci. První naše cesta vedla ke Koloseu.

Přišli jsme do parčíku a pod námi, jen přes silnici jsme koukali na tento krásný monument. U Kolosea bylo živo. Chodí se sem fotit nevěsty, jsou tady turisté z celého světa a probíhá tady taky restaurování. Kousíček odtud je další stavba - Konstantinův triumfální oblouk. Pak zase trošku do kopečka a přišli jsme na Forum Romanum. To byl úžasný pohled na antické vykopávky. Vstup byl zdarma. Byly tam k vidění sloupy, zbytky paláců. Pak jsme pokračovali ke Kapitolu s vlčicí.  K památníku Emanuela II., to je největší památník z bílého mramoru, který jsem viděla, připomínal mi psací stroj. V Římě jsme toho viděli ještě spoustu.

Byli jsme v Panteonu, to je stavba s největší klenbou, která byla kdy postavena. Jsou zde hrobky králů a je tu pohřben i Raffaelo. Upoutaly mne i obrovské bronzové dveře. Viděli jsme Trajánův sloup, poseděli jsme na Španělských schodech. Taky jsme byli u Fontány di Trevi. Tam turisté házejí penízky, aby se sem zase vrátili. Pozor, nezkoušejte mince lovit. Je to trestné!  Navštívili jsme několik kostelů. Asi nejkrásnější byl Santa Maria Maggiore, katedrála s nádherným stropem a mozaikami. Šli jsme taky do Vatikánu. Přes řeku Tiberu k Andělskému hradu.

Tam jsme se rozloučili s ostatními, oni už v Bazilice sv. Petra byli, tak šli do zahrad a my s mužem jsme šli sami. Přišli jsme na obrovské náměstí sv. Petra s kolonádami a před námi byl největší kostel světa. Hledali jsme vchod, jak se k tomuto skvostu dostaneme. Přímo přes náměstí to nešlo, byly tam zábrany. Konečně jsme našli začátek cesty. Pár lidí tam čekalo. Přečetli jsme si cedulku, na které bylo napsáno: 13 hodin. V domnění, že ve třináct hodin budou pouštět, jsme se rozhodli čekat.

Byla to necelá hodinka. Před třináctou hodinou  přišli policisté a pendreky nám dávali najevo, že máme odejít. Byl to hrozný zážitek. Do Vatikánu nesmíte bez rukávů a v krátkých kalhotách, tak jsme byli oblečení. Přes poledne horko jako v peci, teklo z nás a nakonec nás nepustili dovnitř. Penízek do fontány jsem nehodila, ale už mne zlost přešla a do Vatikánu bych se přece jen ráda podívala.

fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Všechny cesty vedou do Říma:

Všechny cesty vedou do Říma
Všechny cesty vedou do Říma
Všechny cesty vedou do Říma
Všechny cesty vedou do Říma
Všechny cesty vedou do Říma
Všechny cesty vedou do Říma
Všechny cesty vedou do Říma
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dobře napsáno, když jsem byla ve Vatikánu, tak tam dlouhou sukni a šátek přes ramena půjčovali, ale to už je dávno Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Římě jsme byli 4x letecky a vždy tam objevíme památky, které ještě neznáme. Je to úžasné město!
Z Říma jsme si zajeli i do Tivoli. I toto městečko nás nadchlo!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ačo, máš už celý život na co vzpomínat, máš toho procestovaného moc.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zaspomínala som si pri ňom na náš zájazd do Talianska a samozrejme aj do Ríma. My sme mali šťastie, mali sme zájazd naplánovaný tak, že práve bola vo Vatikáne audiencia pápeža Jána Pavla II, mali sme super sprievodkyňu, ktorá nás na vhodné oblečenie vopred upozornila, takže nás do Baziliky sv. Petra pustili. Nie som veriaca, ale bol to pekný zážitok.
Obrázek uživatelky
profil
pekný článok - máš super zážitkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles