Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Košic

10. 07. 2015 | Vaše příběhy

Tento příběh se odehrál v roce 1989. Můj bratr byl tehdy na vojně v Košicích. Bylo zvykem, že chlapci z Čech vojančili na Slovensku a chlapci ze Slovenska v Čechách. Rozhodly jsme se s mamkou, že v září pojedeme na pár dnů na Slovensko na dovolenou a při té příležitosti bratra navštívíme. Zajistily jsme si ubytování ve Starém Smokovci v menším hotýlku. Bratrovi jsme napsaly termín našeho příjezdu a on si domluvil v kasárnách celodenní vycházku.

V pátek večer jsme tedy sedly v Praze na vlak a v sobotu časně ráno jsme vystupovaly v Popradu. Tam jsme si daly snídani a přestoupily na vlak do Starého Smokovce. V hotelu jsme byly kolem osmé hodiny ráno. Recepční nám řekl, že pokoj budeme připraven k ubytování až po desáté hodině. Vyřídily jsme si veškeré formality, tašky nám recepční zamknul v klubovně. Času jsme měly dost, tak jsme se šly projít po okolí. Po procházce jsme se ubytovaly, poobědvaly a po chvilce odpočinku opět vyrazily ven. Počasí bylo pěkné, tak jsme toho chtěly využít. Vrátily jsme se až večer.

výlet do KošicV neděli ráno jsme jely za bratrem do Košic. Vlakové spojení jsme si zjistily už doma. V Košicích jsme vystoupily z vlaku, rozhlížíme se po nástupišti a bratr nikde. V hale jsme ho také neviděly. Vyšly jsme tedy před nádraží a opět se rozhlížíme a nic. Ať jsme koukaly, jak chtěly, neviděly jsme ho. Debatovaly jsme o tom, co teď. Kasárna jsou až někde za městem a my to tu vůbec neznáme. Nezbývá nám ale nic jiného než se tam vypravit a zjistit, proč bratr nepřišel. Již jsme se chtěly jít do blízkého kiosku zeptat na cestu. A tu vidím bratra, jak k nám utíká a směje se. Prý čekal v nádražní hale, ale asi dvakrát ho kontrolovala vojenská hlídka, tak šel raději ven. Naproti nádraží je mírný kopeček a tam lavičky. Sedl si a pozoroval lidi, kteří vycházejí z nádraží. V kolik hodin přijedeme, věděl a tak jsme mu nemohly proklouznout. Když jsme vyšly, tak sledoval, co uděláme. Prý jsme se zmateně rozhlížely na všechny strany a doufaly, že se objeví. Chvíli nás tedy nechal a přemýšlel, co asi podnikneme. Potom uviděl, že jsem vyndala z kapsy nějaký papír, tak ho napadlo, že se asi chceme zeptat na cestu do kasáren. To už nevydržel, seběhl z kopečka a byl u nás. Byly jsme strašně rády, že ho vidíme. Trošku jsme měly strach, aby se něco nestalo. Tehdy ještě mobily neexistovaly a tak domluva nebyla možná.

Bratr nám ukázal, kde jsou kasárna, vyprávěl, jak tráví celé dny a kam chodí na vycházky. Prošli jsme se po městě, dali si oběd, poseděli a najednou byl večer. Bratr nás vyprovodil na nádraží a my se vrátily do Starého Smokovce. Byl to hezký den strávený s bratrem ve vojenské uniformě.


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do Košic:

Výlet do Košic
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkjen to pendolino je novějšího data..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsme jezdili za synem na vojnu. V r.1989 se po dvou letech z vojny vrátil.
Hezká vzpomínka na cestu za vojákem na Slovensko.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles