8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Vídně

26. 05. 2012 | Evropa
Zajímavým místem, kde se stále něco děje, je ve Vídni Mariahilfer Straße. Je zde k vidění řada umělců z celého světa, zábava i lákavá kuchyně. Tentokrát jsme zvolili ubytování přímo tady v rušném místě a ne na okraji města. Byl nám doporučený hotel Kummer, kde kdysi bydlela rodina Straussů s později slavným skladatelem Johanem.

Když jsme druhý den jeli na vyhlídku na řeku Dunaj, pochopila jsem, proč složil tak nádherný valčík Na krásném modrém Dunaji. Nejdříve jsem si nebyla jistá, jestli děláme dobře, že jsme zůstali v hotelu na hlavní třídě, ale nemuseli jsme mít žádné obavy, hotel byl krásný, útulný a klid jsme měli také, zvukotěsná okna hotelu dokonale izolují rušné noční centrum.

Druhý den ráno jsme na snídani ochutnali tartines - křupavý černý chléb a křehké mandlové rohlíčky. Děti už se nemohly dočkat na slíbenou okružní jízdu tramvají starým městem, z hotelu je nedaleká Ringstrasse jen asi 10 minut Výlet do Vídněchůze a zastávku jsme našli hned. Speciální tramvaje jezdí každých 30 minut a na LCD obrazovkách jsou upoutávky prohlížených objektů. Jízdenku máme na 24 hodin, takže můžeme kdykoli vystoupit, prohlédnout si místo svým tempem a pokračovat další tramvají.

Okružní tramvajová linka Vienna Ring Tram je jediná tramvajová linka, která umožňuje objet celý bulvár a prohlédnout si nejkrásnější vídeňskou třídu s jejími nezapomenutelnými pamětihodnostmi, např. Státní operou, Hofburgem, budovou parlamentu a radnicí.

Na jižním okraji města se nacházejí Termální lázně Oberlaa, kde jsme načerpali síly. Termální pramen vyvěrá o teplotě 54°C a obsahuje rozpuštěné minerály vápník, sodík a síru. Po koupeli jsme si dopřáli masáž podle Kneippa se studenou a horkou pohybovou masáží a děti se vyřádily v bazénu s toboganem. Pěkná procházka v okolí lázní je v květinovém labyrintu, zahradě zamilovaných, nebo japonské zahradě.

Po náročném dni vyhládne a Vídeňský telecí řízek se salátem chutná skvěle. Pro milovníky řízků mám tip - v restauraci Figlmüller na Bäckerstrasse je dělají velké přes celý talíř. Nezbytný dezert Sacher dort s báječnou čokoládou a meruňkovou marmeládou je skvělou tečkou za naším výletem.

setury - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výlet do Vídně:

Výlet do Vídně
Výlet do Vídně
Výlet do Vídně
Výlet do Vídně
Výlet do Vídně
Výlet do Vídně
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aj my sme boli párkrát vo Viedni, je to pekné mesto a je tam čo obdivovať.
Obrázek uživatelky
profil
i Vídeň...Smajlík..my jezdíme jen na 1den...není to moc daleko..ale díky za tipSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles