Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama Méďu Bambulínka

8. 12. 2010 | Vyrob si sama

Medvídci patří už léta mezi nejoblíbenější hračky. Jsou měkoučcí, hřejiví a tak roztomilí! Co na tom, že opravdového medvěda by člověk v domě nechtěl. Medvídci všech velikostí a barev prostě dobyli dětské pokojíčky. Nejlépe se jim pochopitelně líbí v posteli.

Méďa Bambulínek patří k poddruhu minimedvěd (Ursus minimus), kterému se výborně daří kdekoliv. Je chovatelsky nenáročný a díky svému rozměru toho moc nesní. Bohužel se jedná o poddruh velmi vzácný, neseženete ho totiž v žádném obchodě se zvířaty ani hračkami.

Musíte si ho vyrobit sami...

Vezměte zbytek bambulkové příze světlého odstínu a ustřihněte z něho dvě šňůrky po šesti bambulkách. Stříhejte vždy těsně u bambulky. Jednu šňůrku uchopte za druhý a čtvrtý úsek mezi bambulkami.

Úseky přeložte napůl a tyto dvě přeložené šňůrky svažte ke sobě dvěma uzly. Můžete si pomoci háčkem. Konce neodstřihujte - budou tvořit uši. Tímto se nám dostaly k sobě 4 bambulky, které budou tvořit hlavičku. Zbylé dvě bambulky na koncích provázku budou tlapky.

Čtyři "hlavičkové" bambulky si přiložte těsně k sobě. Pod nimi si k sobě srovnejte provázky s tlapkami a smyčku, která vznikla pod bambulemi při předcházejícím kroku.

Tyto provázky (tlapkové a smyčku) taky svažte dvěma uzly. Úplně stejným způsobem vytvořte z druhé šňůrky tělíčko a nohy.

Hlavičku připevníte k tělíčku sešitím, nebo ji můžete, jako já přivázat. Zbytek smyčky pod hlavičkou rozstřihněte na půl. Vzniknou tak dva provázky. Jeden provlečte "ušima" na vrcholu tělíčka (stejně tam jsou jinak k ničemu) zleva doprava a druhý zprava doleva.

Potom oba konce dobře svažte dvěma uzly. A tím máte medvídka hotového. Smyčky na hlavičce tvoří uši, smyčka pod trupem ocásek. Ještě nakreslete obličej fixem na textil, nebo třeba nalepte plastová mrkací očka. Dodekorujte mašlí, šálou, kravatou, nebo motýlkem.

Jen na vás taky bude, jestli bude Bambulínek hlídat klíče či mobil, zdobit vánoční stromeček, nebo třeba květinu pro někoho milého.

 

Verča27 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama Méďu Bambulínka:

Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
Vyrob si sama Méďu Bambulínka
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkparádička paráda
Obrázek uživatelky
profil
a jak se pěkně usmívá
Obrázek uživatelky
profil
Bambulínek je moc roztomilý... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Verčo je moc hezký a článek máš pěkně napsanýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to je hezký bambulínek i článekSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles