Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Podzimní věnec

19. 09. 2018 | Vyrob si sama

Krásné větve, které nechtějí pustit poslední letní listy

Podzim je Katiino oblíbené roční období a věnec, který vystihuje roční období, se nám velice líbí. Jak se barvy kolem nás mění ze zelené na odstíny zlaté a všechno se stává křehčí, příroda nám poskytuje krásnou paletu oranžových, tmavě červených a rezavě hnědých odstínů.

Podzim nabízí možnost zkombinovat krásu vnějšího světa s květinami a zelení, které jste si usušili během jarních a letních měsíců – ideální materiál na zářivý podzimní věnec. Ve věnci se zrcadlí podzim: syté barvy a křehké textury; dlouhé procházky spadaným listím; krásné větve pevně držící poslední listy léta. Podzimní věnec můžete zavěsit kdekoli v interiéru a obzvláště nádherně vypadá nad krbem.

Potřeby:

podzimní věnec1 šlahoun klematisu na základní věnec
Květinářské nůžky
Provázek
Pruh kalika, délka 50 cm
Hřebík na zavěšení
Květiny + zeleň
4 konzervované bukové větvičky s listy
10 stébel různých suchých trav
1 stonek suchého šateru
1 šlahoun suchého chmelu, dlouhý 10 cm
1 stonek suchého pepřovníku, vybělený
1 suchá makovice
2 stonky konzervovaného bílého listnatce
1 suchý bělotrn kulatohlavý

Postup

1 Udělejte z klematisu základní věnec (viz str. 18). Bukové větvičky zkraťte na 50 cm, stébla trávy na 25 cm a ostatní stonky na 12,5 cm.

2 Rostliny můžete připevňovat na zavěšený věnec, ale doporučujeme ozdobit ho na stole a po zavěšení přidat několik posledních rostlin. Je snadnější nejprve přivázat největší, nejdelší a nejlistnatější větvičky, čímž vznikne pevný základ pro ostatní rostliny. Můžete také vytvořit tvar vycházející ze směru, kterým jsou umístěny tyto větve.

3 Bukové větve přivažte k věnci na několika místech. Jednu větev umístěte do horní levé části a nechte ji vyčnívat, druhou větev do spodní pravé části v ohybu věnce.

4 Vyplňte prostor mezi dvěma větvemi a část věnce nezakrývejte, aby připomínal holé podzimní větve na stromech. Slabá stébla trávy a křehčí stonky přidejte až později. Je na vás, v jakém pořadí je přidáte, ale věnec by měl být zajímavou kombinací tvarů a textur. Podzimní listy rozprostřete, aby barvy byly vyvážené: zde barvy ve směru hodinových ručiček přecházejí z oranžové přes rezavě hnědou, mahagonovou ke světlé žluté ve spodní části, a pak od rezavě hnědé přes oranžovou, mahagonovou po světle zlatavou.

5 Nakonec přidejte tenká stébla trávy, chmel a další křehké rostliny. Nemusíte je přivazovat, stačí je zasunout za větší stonky. Zde je chmel spolu se šaterem ve spodní části věnce, kde vytvářejí ústřední prvek. Trávy dodají věnci bujnější vzhled a více ho vytvarují. Po dokončení věnce ustřihněte přebytečné provázky. Kolem horní části věnce uvažte pruh kalika a věnec zavěste. Chcete-li, můžete přidat ještě několik stonků.

TIPY

Čas se nikdy nezastaví a podzim brzo vystřídá zima. Věnec můžete obměňovat a použít rostliny, které najdete v přírodě, aby zrcadlil konkrétní roční období. Podzimní věnec, úžasný dárek pro někoho, kdo se nastěhoval do nového domu, může být věčným oknem do vnějšího světa.
Chcete-li věnec zavěsit na venkovní dveře, mějte na paměti, že na podzim často bývá větrno. Květiny byste měli přivázat důkladněji, a jelikož trávy jsou křehké, zvolte odolnější rostliny.

Zdroj: Metafora



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Podzimní věnec:

Vyrob si sama: Podzimní věnec
Vyrob si sama: Podzimní věnec
Vyrob si sama: Podzimní věnec
Vyrob si sama: Podzimní věnec
Vyrob si sama: Podzimní věnec
Vyrob si sama: Podzimní věnec
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je nádhera, obdivuji toho, kdo to umí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
asi bych to neuměla
Obrázek uživatelky
profil
taky neznám konzervy s větvemiSmajlík
Ale věnečky kdo umí, tak obdivuji jejich práci a nápadySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajmalo by mě, jak se konzervují bukové větvičky a bílý listnatec - ten ani nevím jak vypadá
Obrázek uživatelky
profil
..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles