MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzpomínka na houbaření

26. 01. 2012 | Vaše příběhy
Letos v létě má kamarádka Evička odjela na měsíční lázeňský pobyt do lázní Karlova Studánka. V tu dobu tam zároveň dostala poukaz i naše sousedka Hanka a tak jsem se s ní svezla a vyrazila na dva dny na výlet s plánem užít si kamarádek (malou dámskou jízdu) i skvělého léčivého pramene a pokud nám vybyde čas, i houbaření.

První den jsme strávily jen povídáním, procházkami a pitím minerálky. Večer byl velmi příjemný a počasí přímo ukázkové. Následující den jsme se domluvily ještě spolu s další kamarádkou Janou, která má chalupu kousek od Karlovy Studánky, že vyrazíme na houby. Rozdělily jsme se na dvě dvojice a domluvily se, že se pak všechny sejdeme kolem páté na večeři. Já s Janičkou jsem vyrazila na kratší trasu přibližně dlouhou jen 7 km a sousedka Hanka s kamarádkou Evičkou vyrazily na delší, přibližně 9km trasu.

Šly jsme nádhernou přírodou, kochaly se pohledem na hory i houby a na jednom z paloučků jsme si později prostřely ke svačině, kterou jsme završily skvělým dezertem - borůvkami, které jsme si cestou nasbíraly. Kromě borůvek jsme měly košík skoro plný růžovek, křemenáčů a praváků. Pomalu se blížila třetí hodina a tak jsme se rozhodly pro návrat, abychom dorazily na večeři, tak jak jsme se domluvily.

Kolem páté jsme již byly na pokoji a čekaly na Hanku s Evičkou, které se vydaly na delší trasu. Pomalu se blížila šestá hodina a děvčata nikde. Zkoušely jsme jim zavolat na mobil, ale byly mimo dosah signálu. Po šesté jsme odešly na večeři a doufaly, že jistě brzy dorazí také, ale nedorazily. Tak jsme jim vzaly večeři na pokoj. Před sedmou hodinou jsme se jich konečně dočkaly. Hanka s Evičkou jen padly únavou na postele a přinesenou večeři sluply jako malinu.

Později, až si trochu odpočinuly, už s úsměvem vyprávěly, jak vyrazily a šly a šly, cestou sbíraly maliny, borůvky a houby, až se kolem druhé hodiny chtěly vydat na zpáteční cestu a teprve tehdy zjistily, že Hanka si myslela, že Evička ví, kam přesně jdou a totéž si Evička celou cestu myslela o Hance.

Jakmile si tohle vyjasnily a zjistily, že se ztratily a vůbec netuší, v které části lesa se nachází a mobily jim nefungují, vydaly se jednou lesní cestou, že snad po chvíli narazí na nějakou hlavní trasu, zorientují se a budou moci pokračovat ve směru na Karlovu Studánku. To se jim podařilo skoro až po hodině chůze a do Karlovy Studánky to měly ještě dobrých deset kilometrů. Tak si procházku neplánovaně o hodně prodloužily, ale hlavně, že v pořádku dorazily a dodnes na tuto příhodu s úsměvem vzpomínáme.

zvonko - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
s dobrým koncom. Niekto má dobrý orientačný zmysel a aj v cudzom prostredí sa zorientuje a niekto má tak ako ja orientačný "nezmysel".
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlík dobře napsaný
Obrázek uživatelky
profil
hlavně,že se neztratily...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles