Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Za prsa krásnější

23. 10. 2009 | Péče o tělo

Která z žen někdy netouží po plném a pevném poprsí? Ženská prsa však mají velmi slabou podpůrnou svalovou tkáň, a proto v podstatě neexistuje způsob, jak je cvičením zpevnit a formovat. Některé bojovnice za krásnější prsa si proto pomáhají prostředky s obsahem fytoestrogenů.

Fytoestrogeny jsou přírodní rostlinné látky, které mají obdobný účinek jako ženské hormony estrogeny. Přítomnost těchto hormonů ovlivňuje formování poprsí a zvětšuje jejich objem. Díky fytoestrogenům dochází také ke zpevňování poprsí.

Jak fungují fytoestrogeny?

Fytoestrogeny mohou v lidském organismu nahrazovat vazebná místa pro přirozené estrogeny a tím přímo suplovat jejich funkci. A to zvlášť tehdy, když u ženy dochází ke kolísání hladin vlastních hormonů (v mateřství, během kojení, menstruačního cyklu) nebo v průběhu přirozeného poklesu hormonů během stárnutí (menopauza).

V menopauze dochází k útlumu činnosti vaječníků, a tím k poklesu hladiny estrogenů. Tyto změny zastaví rozvoj prsní tkáně. Bez vlivu estrogenů dochází k dehydrataci a ztrátě pružnosti pojivové tkáně prsou, prsní tkáň se zmenšuje a ztrácí tvar. Navenek se tento proces projevuje ochabováním poprsí.

Nejen na zvětšení poprsí

Důležitost fytoestrogenů pro ženy spočívá především v jejich komplexní ochranné funkci. Snižují například riziko vzniku rakoviny, chrání před cévními chorobami a mají vliv na úpravu hladiny cholesterolu.

Kde hledat fytoestrogeny?

Dnes je známo více než 300 rostlin, které obsahují fytoestrogeny. Nejznámější jsou izoflavony, lignany, kumestany a stilbeny. Dobrou zprávou je, že téměř všechny druhy ovoce a zeleniny v naší běžné stravě obsahují malá množství těchto účinných látek. Vyšší koncentrace se nachází v sójových bobech, červeném jeteli, vojtěšce, lněném semínku nebo ve slupkách hroznů červené vinné révy. V koncentrované formě jsou fytoestrogeny dostupné v řadě potravinových doplňků.


Zdroj: Léčba-rakoviny.cz


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každé z nás bylo dáno do vínku jiné poprsí. Hodně pomáhá cvičení, ale v žádném případě nevěřím na různé krémy, které z nás akorát tahají peníze. A operace? Nechat se dobrovolně řezat, když i tak si v životě člověk užije různých bolestí a ty podstoupt musí, pro záchranu života.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles