8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta na Sicílii

19. 01. 2012 | Evropa
Naše toulavé boty se připravily spolu s kufrem na další cestu za poznáváním. Cestou na Sicílii byla zastávka v Pise. Šikmá věž, velké turistické lákadlo a taky tady byla spousta lidí. Při procházce  městem nám začalo pršet, ale nejsme z cukru, vytáhly se deštníky a pláštěnky, co kdo měl a jde se dál. Byla nás malá skupinka, kolem 20 lidí, to se dobře cestuje a stíháte i poslouchat průvodce zájezdu.

Ten nás vede na námi očekávané Náměstí zázraků. Uprostřed stojí  Dóm, nejvýznamnější stavba, další moc zajímavou podívanou je Baptisterium, kruhová stavba, taky krásně vyzdobená. A známá Šikmá věž z bílého mramoru, 56 metrů vysoká zvonice, už zase veřejnosti přístupná a zájemci mohou vystoupat vzhůru. Nic pro mne, já počkám, bojím se výšek a stačí mi ten šikmý monument, připevněný lany vidět, nemusím být všude. Jdeme se  s průvodcem podívat na historická auta, je tady Sjezd veteránů a bylo na co koukat.

Na severní straně je Svaté pole. Hřbitovní stavba se čtyřmi chodbami, asi 600 náhrobků, antické sarkofágy, fresky....Kousek dál, dá se říct skoro vedle, byl židovský hřbitov. Jdeme do uliček a hledáme pizzerii. V Pise byla chuť na pizzu. Ukončíme prohlídku města, památku Unesco a pokračujeme dál na Sicílii. Ubytovaní v letovisku Brollo bylo hezké, přes kolonádu hned na pláž a ke krásnému Tyrrhénskému moři. První výlet byl na ostrov Vulkáno, jeden z Liparských ostrovů. Jeli jsme místní dopravou do města Milazzo, tentokrát se svačinou, byl to výlet na celý den. Nastoupili jsme na trajekt. Jezdí tam i rychlé turistické lodě, ale nám delší cesta nevadila a bylo to levnější. Asi po hodině plavby po moři nás přivítal ostrov Vulkáno. Na břehu nás do nosů uhodil  zápach sirovodíku, ale po chvíli jsme to už nevnímali. Vystoupali jsme na  vrcholek kráteru. Sopka je stále aktivní.

Pod nohama nám bublaly sirné plyny, nevěděla jsem, kam šlápnout, protože byly horké, bylo to jako měsíční krajina a chvílemi jsme byli  v mlze. Ale byl to nezapomenutelný zážitek. Z vrcholku byl nádherný výhled na ostrov. Sestoupali jsme opět do městečka a šli se podívat k Sirným lázním. Dalo se  využít léčebné účinky jezírka, ale my šli dál, okoupat se na Černou pláž s teploučkou vodičkou vyhřátou sopečnými výpary a sluníčkem. Černý písek se třpytil. Krásná pláž. Večer jsme se zase trajektem vrátili do Milazza a dál do našeho  apartmánku.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cesta na Sicílii:

Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
Cesta na Sicílii
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsaný článek, a prima fotky k doplnění atmosférySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky jsi to napsala.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné vzpomínky, taky jsme procestovali Itálii, je tam opravdu krásně. Hezký článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavý zájazd, určite zážitky dlho ostanú v pamäti Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nádherný zájezd. Díky za článek!SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles