Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mezi novoroční předsevzetí patří i hubnutí

7. 01. 2010 | Diety

Jak jste na tom s novoročními předsevzetími vy? Dáváte si je každý rok a snažíte se je opravdu plnit, nebo patříte spíš k těm, kteří se do nich vždy vehementně „hrnou“ a nakonec všecko to úsilí skončí po pár dnech naprostým fiaskem? Mezi taková nejčastější předsevzetí patří určitě hubnutí. Hubnutí začíná ale především v hlavě a nezáleží na tom, jaké je zrovna datum.


Cíl


Dejte si raději takový cíl, o kterém víte, že ho zdoláte bez problémů. Počítejte raději s málem a nechtějte dosáhnout všeho hned najednou. Většina lidí totiž ztroskotá ve své snaze zhubnout právě v okamžiku, kdy poprvé „zhřeší“, protože při prvním prohřešku ztrácí motivaci.


Zelenina


zdrava-snidaneZeleninu si dejte nejlépe s každým jídlem, protože vláknina v ní obsažená vás zasytí a nesníte toho potom tolik, jako obvykle.


Pitný režim


Dostatečný přísun tekutin podporuje rychlejší činnost metabolismu a navíc se rychleji vylučují toxické látky z těla.


Zakázané potraviny


Zdaleka se vyhněte: uzeninám, smaženému, alkoholu a cukru. Ani jednu z těchto dobrot vaše tělo nepotřebuje a moc vám poděkuje, když se s nimi rozloučíte.


Pomocníci


Do boje s přebytečnými kilogramy si určitě pozvěte celou armádu pomocníků. Do první linie nasaďte zeleninu, ovoce, celozrnnou rýži a těstoviny, bílé maso, ryby a luštěniny. Také k nim přidejte dobré tuky, semínka a kvalitní multivitamin.


Pohyb


pohybKupte si permanentku do fitka, začněte tancovat nebo pravidelně plavat. Berte však v úvahu vaši současnou kondici a stupeň nadváhy – všechny sportovní aktivitou nejsou vhodné pro každého.


Odborník


Ačkoliv o výživě je toho psáno všude dost a může se zdát, že toho víte o teorii hodně, nebojte se odevzdat do rukou odborníků, kteří vám poradí nejen s jídelníčkem upraveným právě na vás a váš životní styl, ale poradí i prakticky jak zdravě hubnout a co je nejdůležitější, jak si potom dosaženou váhu dlouhodobě udržet.


Zdroj: Hubnutí.org
 
Autorka: Bc. Monika Divišová (výživový poradce)



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Po nemoci jsem přibrala 2O kg. Na nakupování
zvláštních potravin nemám. Již jsem psala i na střediska Wellnes, že máme vlasstní brambory, drůbež, kachny, vepřové, ale ještě mi nikdy
nikdo neporadil. Věřím přísloví, že nežrat, ale
moc dobře mi to nejde.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles