Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řekněte sbohem pomerančové kůži!

27. 08. 2016 | Krása
Zná to téměř každá žena. Obzvláště v parných letních měsících, kdy na odiv vystavujeme partie v zimě pokojně schované pod oděvem, nechce žádná z nás trpět celulitidou. Na koupalištích pokukujeme po ostatních ženách a s úlevou si vydechneme, když zjistíme, že v tom nejsme samy. A skutečně nejsme. Pomerančová kůže sužuje v průměru 80 % žen, a to všech věkových kategorií. Od boubelek přes sportovkyně až po extrémně štíhlé slečny. Proč tomu tak je a jak s celulitidou zatočit?

Co stojí za vznikem pomerančové kůže?

Nedostatek pohybu, špatný životní styl a stravovací návyky, nedostatečný pitný režim, stres, kouření, dědičné predispozice, užívání hormonální antikoncepce, to vše může za vznik nehezkých dolíčků v oblasti stehen a hýždí. A právě antikoncepce asi nejvíce přispívá k rychlé progresi celého problému. Hormonální antikoncepce totiž vyvolává postupné povolování vazivové tkáně, rovněž vede k poškození žilního systému. Její dlouhodobé užívání se tak na kvalitě vaziva musí nutně projevit.

Pro odvádění odpadních látek z těla je potřeba zajistit správné fungování lymfatického systému. Když lymfa koluje, prochází tělo pravidelnou očistou, pokožka je prokrvena. Pokud je však její tok blokován, dochází k ukládání odpadu a vzniku pomerančové kůže.

raw stravaJak se ji jednou pro vždy viditelně zbavit?

Dodržování pitného režimu, zdravá strava, pohyb, to jsou faktory, které podpoří zlepšení problému, avšak nepomohou nám se jej zbavit úplně. Používání kosmetických výrobků je dle odborníků zbytečným vyhazováním peněz. Co však může v boji s celulitidou pomoci je opakovaná ruční nebo přístrojová lymfodrenáž za pomoci certifikovaných expertů.

K léčbě se mnohdy využívá též nízkofrekvenční pulzní magnetoterapie, která napomůže urychlení fungování metabolismu v pojivové tkáni kůže, výrazně zvýší prokrvení v ošetřované oblasti a povzbudí lymfatický oběh. Výsledkem je pak zpevnění a zkvalitnění stavu kůže. "Pulzní magnetoterapie stimuluje metabolismus, zvyšuje látkovou výměnu a odvod zplodin z těla, napomáhá též jeho prokrvení,“ říká MUDr. Václav Cikánek. Díky tomu je pulzní magnetoterapie další vhodnou metodou v boji s celulitidou.  

Tip na Truffles:

Příjemnou zprávou pro nás je, že v boji s pomerančovými ďolíčky pomáhá kakao a kokosový olej. Sladkosti si tedy úplně odpírat nemusíme. Když tyto zázračné suroviny ještě obohatíme o datle – přírodního bojovníka s ucpanými cévami a přirozeným doplňkem energie – získáme víc než lahodnou svačinku pro naše zdraví.

Ingredience: 2 hrnky vypeckovaných měkkých datlí, 4 vrchovaté polévkové lžíce kakaového prášku, 1 lžíce kokosového oleje
Postup: Do blenderu nasypeme datle a promixujeme s troškou vody do hladké směsi. Směs vložíme do mísy, přidáme RAW kakaový prášek a kokosový olej a vše zpracujeme v těsto. Těsto bude hodně mokré a lepkavé. Z těsta vyválíme kuličky, ty pak obalíme v RAW kakaovém prášku. Hotové kuličky dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.

Zdroj: LoveOfRaw


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tie guličky vyzerajú chutnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles