Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bolí vás hlava?

7. 04. 2016 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Pouhá dvě procenta populace nezažila někdy bolest hlavy. Obvykle se nejedná o žádnou nemoc a příčiny jsou různé. I ty bolesti jsou odlišné, jinak se projevují a mají také různé příčiny.

Podle statistik existuje 164 různých druhů bolestí hlavy. Někdo pociťuje, jako by ji měl sevřenou ve svěráku, někdy v ní buší, jindy bodá, někdy je bolest trvalá, jindy pulzuje, nebo bolí pouze spánky, čelo či zátylek. Nejznámější bolestí hlavy bývá migréna, která sužuje přibližně 12 % obyvatelstva a velmi negativně ovlivňuje kvalitu života. Neprojevuje se totiž pouze bolestí hlavy, ale také se dělají mžitky před očima a přidává se nevolnost.

Až z 90 % způsobuje bolest hlavy napětí šíjových svalů, které můžeme uvolnit nejenom masáží. Pomáhají i bylinky, třeba heřmánek, meduňka, mučenka, kozlík, třezalka a hloh. Zvyšte i příjem tekutin, pijte nejlépe čistou neperlivou vodu, občas džus a různé druhy minerálek.

bolest hlavyÚčinná pomoc

První pomocí při bolesti hlavy je pochopitelně klid, teplá koupel na uvolnění svalů, dostatek tekutin a vydatný spánek. Dobrým pomocníkem jsou i studené obklady na čelo a krk a masáž bolestivých míst konečky prstů.

Velmi účinným prostředkem jsou také analgetika, například volně prodejný lék VALETOL®, jehož účinek nastupuje do 30 minut po podání a tato úleva od bolesti trvá několik dalších hodin. Kromě propyfenazonu a paracetamolu obsahuje i kofein, který zesiluje protibolestivé účinky obou složek, zejména u bolestí hlavy, zmírňuje únavu a zvyšuje duševní aktivitu.

Preventivně posilujte své tělo pravidelnými procházkami na čerstvém vzduchu, které pomáhají okysličení svalových tkání a mozku. Valetol

Nesmí trvat dlouho


Bolest hlavy není možné podceňovat. Pokud se vrací a i přes veškerou péči její tlumení trvá déle než dva dny, nebo dokonce zesiluje, nemusí mít „banální“ příčinu, ale může signalizovat závažnější zdravotní problém, třeba zánět nosních dutin, zánět mozkových blan, výduť mozkové tepny nebo mozkový nádor.

Autorka: Eva Pavlatová

VALETOL®, tablety - registrovaný léčivý přípravek. Perorální podání. Propyphenazonum 300 mg, Paracetamolum 150 mg, Coffeinum 50 mg v 1 tabletě.
Před použitím si přečtěte příbalovou informaci.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
klikneš na soutěž,tam máš počet bodů,tak na ně klikni a ukážou se ti nasbírané symbolySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
15. 05. 2016 22:15 Sebrán "Šunka" za 2 bodů
15. 05. 2016 22:11 Sebrán "Auto" za 20 bodů
15. 05. 2016 22:07 Sebrán "Auto" za 20 bodů
15. 05. 2016 22:03 Sebrán "Auto" za 20 bodů
15. 05. 2016 21:58 Sebrán "Auto" za 20 bodů

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kde najdu takový seznam nasbíraných obrázků, jako máte vy? Já jsem dnes sebrala autíčko po té dvanácté hodině jedno, teď čtyři, ale započítané mám jen čtyři :(
Obrázek uživatelky
profil
batoh ti závidímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To já vím, ale to ještě dávno nebylo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles