Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aktivním pohybem k dlouhověkosti

19. 06. 2013 | Péče o tělo
Léto je ideální období, kdy se můžeme opět aktivně hýbat a ponořit se do rutinního cvičení. Bez ohledu na náš věk či fyzické schopnosti se můžeme radovat z mnoha zdravotních přínosů, které nám každodenní pohyb přináší. Většina z nás ví, že cvičení je skvělým způsobem, jak zahájit program hubnutí a řídit si svou váhu.

Zapojení každodenní fyzické aktivity nám pomůže udržet si pohybový aparát pevný a pružný, napomáhá také lépe odbourat stres a celkově zlepší kvalitu našeho života. Ať už si dopřejeme svižnou ranní procházku nebo si zahrajeme tenis – klíčem ke zdraví je zůstat aktivní.

Přínosy pro zdraví z cvičení jsou nekonečné, pro naši motivaci vybírá Luigi Gratton ty nejpodstatnější:

Aktivním pohybem k dlouhověkosti1. Silné kosti a svaly

Klinický výzkum ukázal, že pravidelná fyzická aktivita je jedním z nejlepších způsobů, jak si udržet zdraví našich kostí. Aktivní silový trénink formou chůze, běhu či posilování je nezbytný pro zachování kostní hmoty. Díky tomu lze předcházet riziku oslabení kostí, které mohou být s přibývajícím věkem náchylnější ke zlomeninám. Aktivní zatěž je také prospěšná při budování svalové hmoty. Navíc svalová tkáň spálí více kalorií než ostatní tělesné tkáně, a právě toto spalování energie nám pomůže udržet si zdravou váhu. Silné svaly a kosti zlepšují naši rovnováhu, sílu a koordinaci, díky čemuž jsme pak vystaveni nižšímu riziku pádů a zranění.

2. Snížení stresu

Předchozí výzkumy ukázaly, že pravidelná tělesná aktivita výrazně napomáhá organizmu vyrovnat se stresem. Během cvičení lidské tělo uvolňuje do krevního oběhu endorfiny, což vede k pocitům uvolnění a pohody. Svižná chůze nebo rychlé cvičení může být skvělá aktivita, která nás po stresem zatíženém dni uklidní. Obvykle totiž lidé v období, kdy zažívají více stresu, sahají častěji po jídle, což s sebou ale přináší nárůst tělesné hmotnosti. Náhrada bezduché svačiny zdravým cvičením nám pomůže nejen snížit stres, ale rovněž se vyhnout přibývání na váze.

3. Řízení vlastní hmotnosti

Omezení sedavých činností, zapojení fyzické aktivity a spalování více kalorií, než kolik spotřebujeme, to jsou klíčové faktory při regulaci tělesné hmotnosti. Pravidelná tréninková rutina pomáhá nejen při hubnutí, bylo také prokázáno, že je jedním z hlavních činitelů ovlivňujících dosažení vysněné hmotnosti. Úspěšní provozovatelé těchto zvyků uvádějí, že průměrných 30 minut denního cvičení v kombinaci se zdravou nízkotučnou stravou má zásadní vliv na snižování hmotnosti. Zásobování živinami je pro aktivní životní styl samozřejmě také důležité. Naše tělo potřebuje zdravé bílkoviny - ryby, drůbež, libové maso, vaječné bílky a rostlinné bílkoviny jako sóju, které nám pomáhají udržovat a budovat svalovou tkáň. Nízkotučné mléčné výrobky poskytují nejen bílkoviny, ale velké množství vápníku pro podporu zdravých kostí. Ovoce, zelenina a celozrnné výrobky - například hnědá rýže, celozrnné pečivo, těstoviny a ovesné vločky - jsou zdravé sacharidy, které poskytují energii pro každodenní činnost.

Jezte správně a dejte svůj život do pohybu, a to doslovně. Aktivní můžete zůstat po celý život, na to nikdy není pozdě.

Autor: Luigi Gratton
Zdroj: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nedávno jsem začala cvičit a aktivněji se hýbat a při kombinaci se zdravou stravou, o kterou se zajímám už delší dobu, to má krásný výsledek. Cítím se svěží, hubenější a šťastnější a vidí to všichni kolem mě Smajlík už nemám problémy se žaludkem, hlava nebolí, atd atd.
Obrázek uživatelky
profil
Cvičení není moje hoby.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles