8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hudba vám pomůže lépe cvičit

21. 01. 2009 | Péče o tělo
S aerobikem nebo spinningem máme hudbu přirozeně spojenou. Ukazuje se však, že rytmická hudba může mít velmi pozitivní vliv také na cvičení v posilovně, ale i na běhání, plavání nebo třeba skákání přes švihadlo. S hudebním doprovodem cvičíme efektivněji, pohyb nás víc baví a po sportu máem lepší náladu.

Studie odborníků britksé Brunel University pod vedením doktora Costase Karageorghise dokázala, že hudba při cvičení není jen psychologickým pomocníkem. Kromě zlepšení nálady totiž způsobuje i značné pokroky v předváděných výkonech. Testované skupiny dobrovolníků odhalilo, že poslech pečlivě zvolených rockových a popových skladeb zlepšuje sportovní výkony v průměru o 15 %.

cvičte s hudbouSlaďte rytmus

Prospěšnost hudby pro cvičení si už dnes uvědomují i četná fitcentra, která svým klientům k posilování vyhrávají. Nejčastější chybou je nastavení jedné stanice rádia, která pak v posilovně vyhrává po celý den. Důležité je totiž sladit rytmus hudby s tempem cvičení. Pokud tedy například s doprovodem hudby plavete a vaše rychlost je sto temp za minutu ( na plaveckém stylu přitom nezáleží ), měli byste zvolit takovou hudbu, při níž se rytmus bicích ozve taktéž stokrát za minutu. Pravidlo jednoho tempa na jednu dobu ale pochopitelně není nijak závažné.

Běhejte s Rockym

Všechny písničky, které si při sportu pustíte, by sice měly mít stejný rytmus, ale přesto by si neměly být podobné "jako vejci vejci". Monotónostu hudby totiž povede ke ztrátě koncentrace. Pro cvičení jsou velmi vhodné i písně, které svým textem ke cvičení přímo vybízejí. Zkuste třeba song Work your body od kapely X-Treme. Pokud angličtinou nevládnete, můžete se spolehnout třeba na známé české Já na to mám, hit 80.let. Skvělým motivátorem jsou i písně, které si s tréninkem spojíte takříkajíc vizuálně, jako například písnička Eye of the Tiger od skupiny Survivor, kterou celosvětově proslavil film Rocky. K dostání jsou i speciální alba hudby pro aerobik a fitness


Jaké písně se hodí k tréninku:

Bodyrockers - I like the way you move

Duffy - Mercy

Queen - don´t stop me now

Abba - dancing queen

Glenn Frey - the heat is on

Survivor - eye of the tiger


Veru
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
s hudbou je to zábavnejšie
Obrázek uživatelky
profil
Také ráda poslouchám hudbu při aquva erobiku.Moc mi pomáhá.
Obrázek uživatelky
profil
To já můžu cvičit jen něco, u čeho hudba je, takže orientální tanec, bollywood dance, aerobic, bollyrobic apod Smajlík Střídám podle nálady Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavé tipy na vhodnú muziku k cvičeniu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda ta, že pohyb spojený s hudbou blahodárně působí na organismus. Já osobně při cvičení na rotopedu také poslouchám muziku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles