Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na bělení zubů

7. 12. 2011 | Péče o tělo
Bělení zubů je novinkou v péči o zuby a dutinu ústní, protože bílé zuby jsou v dnešní době standardem symbolizujícím úspěch a schopnost pečovat o svůj zevnějšek. Bělení je v současnosti jednoduché, efektivní a maximálně bezpečné, navíc vám rozzáří úsměv a budete vypadat krásnější. Investice do zubů se vždy vyplatí, protože nejen šaty, ale také zuby a úsměv dělají člověka úspěšným a sebevědomým. Navíc bělení zubů je dnes možné i v pohodlí vašeho domova. Existuje spousta bělicích prostředků, které efektivně pomohou v boji s tmavými nebo se žlutými zuby.

I když je na trhu spousta přípravků, které slibují bělostný chrup, dejte si velký pozor, co si na zuby dáváte a velkou pozornost věnujte příbalovým letákům. Některé gely na bělení totiž obsahují látky, které naruší zubní sklovinu a zub pak není dostatečně chráněn a je náchylnější k obarvení, což způsobuje především káva nebo červené víno. Pozor si také při bělení dejte na zubní kazy nebo zubní kámen, protože pokud je máte a budete si bělit zuby doma, může vás to pěkně zabolet. Nejlepší variantou je, když si necháte zuby vybělit přímo od vašeho zubaře.

Pokud si necháte vybělit zuby u lékaře, bude to jistě finančně náročnější, ale bezpečnější. Zubař vám na zuby nanese přípravky, které obsahují peroxid vodíku, který je pak aktivován pomocí plazmové lampy, laseru nebo polymerační halogenové lampy. Celý takový proces bělení zubů trvá přibližně 90 minut. Pokud si přece jenom chcete zuby vybělit doma, měli byste první navštívit svého zubaře a nechat si zuby prohlédnout, zda nemáte nějaký kaz a nechat si odstranit zubní kámen. Předností běžně dostupných prostředků na bělení zubů je jejich velice nízká cena v porovnání od zubního specialisty.

Možností, jak si doma vybělit zuby, je velké množství, nejznámější jsou ale bělicí pasty a gely, které koupíte v každé drogerii. Podle odborníků se ale spíše hodí pro udržení bílých zubů a jejich efekt není nijak velký. Základem pro bílé zuby je správné čištění, a to nejméně třikrát denně, ideální je po každém jídle. Zuby byste si měli čistit pečlivě a dostatečně dlouho a kartáček vyměňovat pravidelně jednou za čtvrt roku. Další možností jsou speciální pásky, ty ale nepoužívejte, jestliže máte odhalené zubní krčky. Pro bělení zubů doma se nejvíce hodí asi bělicí pera. Je to jednoduché, z pera na zub vytlačujete bělicí gel a výhodou je, že si takto můžete vybělit pouze jeden zub.

Také existují různé bělicí zubní pasty, které navracejí přirozenou barvu zubu nebo odstraňují skvrny na zubech. Takové pasty obsahují částice perlitu nebo silice, jemně obrušují usazeniny na zubech, ale nedokáží odbarvit pigmenty, které jsou v zubu usazené, proto k opravdovému efektu vybělení většinou nedochází. Jsou ale i pasty s nízkou koncentrací účinné látky karbamid peroxidu a ty mohou pomoci při dosažení lepší bělosti v případě častého použití. Dále existují bělicí sety s pryžovým aplikátorem, pudry s karbamid peroxidem, bělicí proužky neboli pásky a pak už jedině bělení laserem či lampou. Nejlepší variantou pro bělení zubů je bělení zubů domácí, protože obsahuje nižší koncentraci účinné látky, a proto nedochází k zatížení zubů, ale zase oproti bělení u zubaře není tak účinné.

Pokud chcete bílé zuby přirozenou cestou, ideální je do zubní pasty přidávat kapku hřebíčkového oleje, a to minimálně jednou týdně nebo si můžete zuby vybělit směsí ze lžičky citrónové šťávy a kuchyňské soli. Tuto kašičku naneste na žluté zuby a vyčistěte je, nejlépe jednou týdně, dokud žlutá místa nezmizí. A samozřejmě se vyhýbejte potravinám, které zbarvují zuby, což je káva, čaj, víno a přestaňte kouřit.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Citrónovou šťávu na bělení zubů používám pravidelně.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Za radu bělení zubů přirozenou cestou,tu vyzkouším SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dostala jsem loni od Ježíška sadu na bělení zubů,ale ještě jsem jí nepoužila,obávám se,že by to nebylo u mě vhodné,mám vpředu korunku udělanou do barvy zubů a pokud by ostatní zuby zbělely nevypadalo by to asi dobře,ale článek je pěkný a využiji rady poradit se se zubařem,zrovna 15.12. jdeme k zubaři,tak to vezmu sebou a uvidíme co mi řeknou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles