Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravá zelenina - ale která na co?

27. 06. 2013 | Péče o tělo
Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení", bylo neuvěřitelně správné. Potvrzuje se, že každá potrava má vzhled, kterým se podobá  některému tělesnému orgánu nebo má psychologickou funkci a tento vzor se chová jako signál nebo znamení, jaký užitek z potravy má konzument.

Plátek mrkve vypadá jako lidské oko. Zornička, duhovka a paprskovité linky vypadají jako lidské oko - a skutečně dnešní věda dokazuje, že mrkev zvyšuje cirkulaci krve v oku a funkci očí, zlepšuje zrak!

Rajské jablíčko má čtyři komory a je červené. Srdce je také červené a má čtyři komory. Všechny výzkumy dokazují, že rajčata jsou ta pravá potrava pro srdce a krev.

zdravá zeleninaHrozny visí ve shluku, který má tvar srdce. Každý hrozen vypadá jako krevní buňka a všechny dnešní výzkumy ukazují, že hrozny jsou nesmírně vitalizující potrava pro srdce a krev. Vlašský ořech vypadá jako malý mozek, s levou a pravou hemisférou, vyšší velký mozek a nižší malý mozek. Dokonce brázdy a záhyby jsou na ořechu jako na mozkové kůře. My už nyní víme, že ořechy pomáhají rozvíjet více než 3 tucty neurotransmitérů pro fungování mozku. Fazole vlastně uzdravuje a pomáhá udržovat funkci ledvin, a skutečně, semena vypadají jako ledviny lidí.

Celer, rebarbora a pod. rostliny vypadají jako kosti. Tato potrava cíleně posiluje kosti. Kosti obsahují 23 % sodíku. Pokud nemáte dostatek sodíku ve své stravě, tělo ho tahá z kostí a tím je oslabuje. Tato potrava doplňuje a zásobuje kostru těla.

Baklažán, avokádo a hruška jsou zaměřené na zdraví a funkci dělohy a děložního hrdla. Také vypadají jako tyto orgány. Dnešní výzkumy ukazují, že když ženy konzumují 1 avokádo týdně, vyrovnává to hormony a působí jako prevence rakoviny dělož.krčku. A co je zajímavé... trvá 9 měsíců, než z květu avokáda naroste zralý plod. Obsahuje 14 000 nutričních chemických složek v každém z těchto plodů (moderní věda zatím prozkoumala a pojmenovala 141).

Fíky jsou plné semen a visí v dvojicích, když rostou. Fíky zvyšují pohyblivost mužských spermií a jejich počet a také pomáhají překonat mužskou sterilitu. Sladké brambory vypadají jako pankreas a vlastně vyrovnávají glykemický index při diabetu.
Olivy pomáhají zdraví a funkci vaječníků.
Grapefruity, pomeranče a jiné citrusové plody vypadají jako mléčné žlázy a vlastně podporují zdraví prsů a pohyb lymfy do prsů a z prsů.
Cibule vypadá jako tělesné buňky. Dnešní výzkum ukazuje, že cibule pomáhá odstraňovat odpady ze všech tělesných buněk. Dokonce vyvolává slzení, které vyplavuje epitelové vrstvy z očí.
Banány, okurky, cukety a jiné podobné plody jsou zaměřené na velikost a sílu mužských pohlavních orgánů. Je to pravda! Arašídy mají velký účinek na semeníky a sexuální libido.

Arašídy byly zakázané jako potrava pro muže v klášterech během středověku. Mnoho lidí si neuvědomuje, že arginín, hlavní komponent Viagry, je z arašídů. Nalezla jsem toto (mám některé věci schované a občas na ně narazím), že na této skutečnosti něco pravdy bude, tak jsem to sem opsala. A hlavně ta, že člověk by měl jíst hlavně to, co roste tam, kde žije, ono je to i logické), a že i barvy zeleniny hrají svou roli ve výživě - vlastně je to dáno složením, ale to by bylo na další kapitolu. To ale neznamená, že nemůžeme jíst exotické ovoce apod., ale všeho s mírou a většinou si tělo řekne samo, jen poslouchat vnitřní hlas.  A říkala to už moje babička...

Jako se mi už potvrdilo spousta věcí, že naši předkové, ač neměli takové vymoženosti co my, byli daleko před námi v některých věcech, na které my zase znovu přicházíme a objevujeme dávno objevené. Nic nového pod sluncem, děje se tak ve více oblastech života. Tohle vše jsem vyčetla z nějaké knihy, jejíž název si nevzpomínám, sleduji to a v úžasem zjišťuji, že je to neuvěřitelně pravdivé... stačí se zamyslet a dívat kolem sebe. Jenže na to mnohdy není čas...

Roxana - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zdravá zelenina - ale která na co?:

Zdravá zelenina - ale která na co?
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dobře napsaný článek a o d b o r n ě,jsi šikulka a kde bereš ty znalosti,Zdeni?SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vůbec nejsme soběstašní a teď Unie schválila dotaci jen velkým firmám. A jak se hospodaří s půdou? O tom radši nepřemýšlet.
Jinak pěkně a přehledně napsánoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jenom mě občas zamrzí, že to "naše" ovoce, které vyroste v našich zeměpisných šířkách a délkách, a které bychom měli hlavně jíst, je mnohdy dražší než exotické ovoce.
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezkej článek. Takovéhle chytré věci by měli vědět všichni.A hlavně se jimi řídit.
Obrázek uživatelky
profil
červená řepa je móc zdravá na ledviny a proti rakovině, ale nevím kterému orgánu se tak nějak podobá....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles