Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I fénování vlasů může být šetrné

24. 10. 2016 | Péče o vlasy
Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Pokud si zakládáte na zdravé a dokonale vypadající kštici, pak je třeba o vlasy správně pečovat. Pravidelnou návštěvou kadeřníka a použitím kvalitních přípravků to ale nekončí. Aby nedošlo k poškození vlasů a výsledný účes vypadal podle vašich představ, je důležité vlasy po každém umytí šetrně vysušit. Kromě správné techniky fénování je stěžejní i výběr kvalitního fénu.

Nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou

Mokré vlasy mají sklon k lámavosti, proto je nezbytné je před finální úpravou vždy vysušit. Kolikrát se vám stane, že si večer umyjete vlasy a už nemáte sílu si je vyfoukat a jdete spát. To ale vašim vlasům rozhodně neprospívá, nemluvě o tom, že se vám budou druhý den horko těžko upravovat.

Zapomeňte na vysoušení ručníkem

Za pomoci ručníku opatrně vymačkejte přebytečnou vodu, zapomeňte na divoké drhnutí. Ručník slouží pouze k jemnému vysušení a jako příprava před samotným fénováním. Vlasy jsou po mytí velmi citlivé a špatné zacházení by mohlo způsobit jejich lámavost a třepení konečků.

I fénování vlasů může být šetrné

Vždy použijte kondicionér

Bez kvalitních přípravků na vlasy se neobejdete. Častou chybou je, že ženy podceňují význam kondicionéru. Pokud si ale vlasy umyjete šamponem a poté neaplikujete kondicionér, tak můžete vlas oslabit a poškodit. Šamponem se totiž povrch vlasu tzv. otevře. Vždy je proto nutné použít i kondicionér, který kutikulu vlasu zpět uzavře a zajistí, aby vlas byl odolnější a méně náchylný k poškození.

Pořiďte si kvalitní fén

Pokud si vlasy fénujete pravidelně, vybírejte fén, který bude především kvalitní, dobře funkční a s různými funkcemi ochrany vlasů. Fén by měl mít možnost nastavení více teplotních režimů včetně studeného vzduchu. Aby vaše vlasy vypadaly bezchybně, je dobré vybrat přístroj, který je opatřen funkcí ionizace. Ionty vysílané vysoušečem udržují ve vlasech optimální vlhkost a zabraňují poletování a krepatění vlasů.

Správný postup

Vlasy nikdy nefénujte bezprostředně po umytí. Nejprve je opatrně vysušte ručníkem, jemně rozčešte a nechte na několik minut proschnout. Vlasy nezapomeňte před fénováním ošetřit speciálními přípravky na ochranu před působením tepla.

Nejdřív začnete fénovat vlažným vzduchem ze vzdálenosti alespoň 15 cm. Posléze vlasy teplejším proudem vzduchu upravte a tvarujte. Výsledný tvar zafixujte studeným vzduchem. Tato metoda je k vlasům velmi šetrná a nepoškozuje je.

Zdroj, foto: Valera


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Fenovani strasne nici a vysusuje vlasy. Fenuju se s nechuti, ale musim. Proto jsem zvolila Vlasove hnojivo jako reseni, abych vlasum nejak pomohla. Vlasy mají ted vetsi objem, netrepi se a tolik nepadaji.
Obrázek uživatelky
profil
Mam stejnou zkušenost s Vlasovym hnojivem. Fen mi hrozne znicil vlasy,ale bez fenovani to nejde. Koupila jsem si vlasove hnojivo a vlasy jsou mnohem kvalitnejsi, i kdyz je stále fenuju Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
O Vlasovém hnojivu jsem také už slyšela! Našla jsem tady za dobrou cenu, tak objednávám http://www.zlekarny.cz/produkt/657-maxivitalis-vlasove-hnojivo-60-tablet Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Žehlička a fén mi vlasy totálně odrovnaly. Na internetu jsem narazila na Vlasové hnojivo. Název k smíchu, ale fakt to funguje. Po pár měsících mám vlasy jak nové.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles