Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.09. 2017
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zelenina jako lék - Petržel

10. 04. 2011 | Nemoci

Za své léčivé účinky vděčí petržel, pěstovaná v mnoha různých odrůdách, zejména vysokému obsahu silic; poprvé byly izolovány už v 16. století. Tyto silice, ze kterých je nejznámější apiol, obsahují petrželové listy, kořen i semena. Dalším „bohatstvím“ petržele je hořčík a vitamín C.

Petržel má silné močopudné a dezinfekční vlastnosti a je víc než dobrým pomocníkem při zánětech močových cest a při problémech s močovými kaménky.

zelenina-jako-lek-petrzelJe podpůrným prostředkem při léčbě širokého spektra gynekologických problémů, tonizuje napětí hladkého svalstva dělohy a dovede prý působit i na nepravidelný menstruační cyklus.

Podobně jako mrkev zlepšuje zrak, zejména noční vidění; pro tento případ je nejvhodnější z kořenů čerstvě vylisovaná petrželová šťáva v dávce do 40 ml denně, nejlépe v kombinaci se šťávou mrkvovou. Petržel výrazně zlepšuje chuť k jídlu a trávení, protože podporuje vylučování žluči. Zlepšuje i stav pleti. Pokud vás trápí kruhy pod očima, mělo by pomoci na lačný žaludek dobře rozžvýkat několik snítek petrželové nati.

 

VYZKOUŠEJTE:
Tonizující účinky má petržel i na srdeční sval a v lidových receptářích figuruje i v řadě receptů na snížení vysokého krevního tlaku. Zkuste si připravit petrželové želé s medem. Svařte půl kilogramu petržele ve dvou litrech vody. Po hodině směs přeceďte a z petržele vymačkejte všechnu šťávu. K získané tekutině přidejte stejný objem medu a pomalu na mírném plameni vařte, dokud nedosáhnete konzistence želé. Užívá se jedna polévková lžíce před snídaní, obědem a večeří.


Hanka
ChytráŽena.cz

Zdroj: DTEST


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !