Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy sportují víc, než si myslí.

10. 02. 2017 | Fitness
-Komerční sdělení-

To není výsledek studií provedených na renomovaných univerzitách. To vycházím z reálného života. Jen se nad tím zamyslete! Kolikrát za den potřebujete "pro něco skočit", nebo někam "doběhnout"? Přitom se vždycky jedná o aktivitu zvládnutou ve svižném tempu. A taková už vám tepovou frekvenci rozhodně navýší.

V situacích, kdy si žena potřebuje o polední pauze "odběhnout" z práce, to navíc mnohdy hraničí s vytrvalostním výkonem, případně taková akce splňuje všechny předpoklady intervalového tréninku o vysoké intenzitě. A to nemluvím o situacích, kdy žena "dobíhá" prostředek městské hromadné dopravy v obuvi, v jaké by muž nezvládl ani dva šouravé kroky.

Jednoduše řečeno, každá žena běhá.


Různě dlouhé tratě různých náročností, ve více či méně vhodné obuvi, na lačno i po jídle, v legínách i v kostýmu. Akorát si to mnohdy nespojuje s cíleným pohybem a tyhle aktivity bere jako běžnou součást každodenního života. Což je velká škoda, zvláště v kontrastu s tím, jak ohromující výčitky svědomí pak umí vytvořit kvůli tabulce čokolády, kterou si předevčírem "vyžádal" PMS.

Jedno je jasné. Vy nezačínáte běhat.


Vy prostě běháte a dost možná přemýšlíte o tom, že bysto tomu daly trochu jinou image. Protože, jestli zvládnete "šedesátku" sprintem na několika centimetrových podpatcích s kabelkou přes rameno, pak vám kilometr v pohodlných běžeckých botách a bez zavazadla bude připadat jako příjemná relaxace.

Slogan: „Neexistuje špatné počasí na sport, jen špatně oblečený sportovec" dostává moderní žena na další level. Je totiž živoucím důkazem toho, že "špatně oblečená sportovkyně" vůbec neexistuje. Na rozdíl od muže totiž žena, která se rozhodne dát svému běhu logo cíleného sportu, že všechno nejdřív vystartuje pro novou garderobu.

Když se zrovna nebude cítit na dlouhou trať a outdoorovou aktivitu, stačí krátká pauza na kontrolním stanovišti u počítače, na stránkách www.mujbeh.cz totiž obstará vše potřebné. O tom, že by se snad tahle fáze dala vynechat, nemůže být ani řeč.

Pravidlo "Nemám co na sebe" platí bez výjimky za všech okolností, ať jdete do divadla, na hřiště, do lesa na houby, v pubertálním věku i do sklepa pro sklenici marmelády.

A právě mantra "Nemám co na sebe" sportující ženu zachrání před prochladnutím i přehřátím, zajistí jí podmínky pro optimální výkon, a navíc se přidají i zvláštní bonusy. Když si pořídíte vhodné běžecké oblečení, bezpochyby budete brát ohled nejenom na funkčnost, ale také na barvu a střih.

Můj běh
























Pokud totiž nějaká věta bezpečně a za všech okolností stíhá zmiňovanou mantru, pak je to "Nemám v tom velkej zadek?".  Není žena, která by tuhle otázku nikdy nepoložila, a není muž, který by za svůj život alespoň jednou neodpověděl špatně. Přitom je to tak jednoduché. Kolik hádek by se neodehrálo, kolik slz by nebylo prolito, kdyby už v rámci základního vzdělání někdo mužům vštěpoval, že existuje jen jedna správná odpověď.

Ženám, které se rozhodnou běhat, odborníci radí, aby volily trasy osvětlené, nejlépe takové, kde budou i další běžci. Ideální je mít pro běh parťáka. Experti mají bezpochyby pravdu. A ženský instinkt jim v tom přizvukuje.

Pokud si totiž single žena koupí kvalitní běžecké oblečení, přihodí neméně kvalitní běžeckou obuv a nastuduje správnou techniku běhu (asi se shodneme na tom, že by bylo hloupé se v těch super botách pohybovat, jako když šlapete zelí), rozhodně nebude následně plýtvat svým talentem, energií a charismatem v opuštěném lesíku.

Naopak. Pokud má být sport opravdu přínosem, pak kromě lepší fyzičky, zvýšené kardiovaskulární výkonnosti a zpocených vlasů, musí nabídnou i něco víc. V tomhle případě příležitost k seznámení.

Když se budete na běžecké trati potkávat s jinými běžci (tzn. muži), bude to pro vás jistě motivace ke svižnějšímu tempu a dokonalejší technice. Jen pozor na strategie. S ohledem na mužské ego je mnohem lepší, když vás muž doběhne, než abyste vy svůj idol předběhla.

Ani ten největší příznivce genderové rovnoprávnosti by jednou nechtěl vyprávět vnoučatům, že se s babičkou seznámili, když mu na běžecké trati natrhla triko.

Ženy zadané mohou pochopitelně vyběhnout se svými partnery. Vyběhnout ve smyslu vyrazit v běžeckém outfitu na čerstvý vzduch, nikoliv tak, jak jste byly doposud zvyklé. Pak je ideální zvolit tempo, které vám bude vyhovovat oběma.

Jen pozor! Pokud trváte na průběžném testování pravidla, že byste při běhání měly mít dostatek dechu na udržení plynulé konverzace, běhejte radši s kamarádkou.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
navečer byl prudký liják s kroupami a vichrem, teď prší mírně
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
22. 06. 2017 22:18 Sebrán "Auto" za 20 bodů
22. 06. 2017 22:15 Sebrán "Auto" za 20 bodů
22. 06. 2017 22:09 Sebrán "Auto" za 20 bodů
22. 06. 2017 22:03 Sebrán "Auto" za 20 bodů
22. 06. 2017 21:56 Sebrán "Auto" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
nevzdávej.... užij si to doposledkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
v Berouně bouřku rozehnal vítr,tak ráno budu zase zalévatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hura konecne jedno
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles