Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Živote – stůj!

1. 01. 2012 | Vaše příběhy

Ještě před rokem jsem si tady na CHŽ založila diskusi „Když ptáčata vylétnou z hnízda“. Bylo to proto, že jsem najednou nevěděla, co se svým životem dál, ale život dělá kotrmelce a dnes je všechno úplně jinak.

Vychovala jsem 3 kluky, to znamená, že jsme byli docela velká rodina, pořád bylo co dělat, chodila jsem do práce, k tomu podnikala, starala se o vaření a celkovou péči o rodinu, prostě fofr. Vždycky jsem si říkala, co bych dala za trošku klidu.  Poprvé mě zastavila až operace kyčle, naráz jsem musela přestat podnikat a ani práci, kterou jsem dříve dělala, jsem už dělat nemohla a tak jsem se na pracáku vrhla do vzdělávání. Moc mě to bavilo, chodila jsem denně na školení a tak jsem si udělala papíry na počítač. Díky tomu jsem našla práci z domu a dělala jsem, vlastně ještě dělám administrativu pro jednu firmu. Kluci se postupně odstěhovali žít si svůj život, a ač nebydlí daleko, bylo doma najednou smutno.

Neměla jsem se o koho starat a když byl manžel na šichtě, tak jsem byla sama. Měla jsem konečně klid  -  až moc klidu. Vše nabralo úplně jiný směr. Nejmladší syn se rozešel se svou partnerkou a vrátil se domů. Bylo veseleji, ale zase jsem se trápila, že neuvidím svou maličkou vnučku, že nám ji její máma nebude chtít dávat a takové myšlenky mně nedávaly spát.

Syn si pro maličkou pravidelně chodil a vše se zdálo být skoro v pořádku.  Každý víkend byla maličká u nás a my byli rádi, že ji vidíme.  Jednou večer mi zvonil telefon, a volala máma od bývalé partnerky mého syna. Prosila mě, abych vzbudila syna, že její dcera není doma. Byl březen, venku zima, a já jí odpověděla, že to není nic nového, že se dcera poslední dobou potuluje po večerech dost často. Ale ona mi řekla „Ona má s sebou maličkou“. Koukla  jsem na hodiny,  bylo 22.00 hodin, v ten moment jsem letěla vzbudit syna.  Našel je někde v parku s partou mladých výrostků a maličkou odvezl domů.  Takových šoků jsme zažívali dost a dost. Ne, nebudu to tady rozepisovat, byly to nervy, ale skončilo to tak, že „maminka“ ztratila úplně zájem a maličká se přestěhovala k nám. Syn ji dostal do své péče a tak, když je v práci, starám se já. Už se mám opět o koho starat, s kým si povídat. Maličká je sluníčko, 2letá zvídavá, upovídaná cácorka, která mi nedá chvilku klidu. Ale já už vím, že je to tak správně, už si nestěžuju, děkuju každý den za to, že je v naší rodině zase živo a já se můžu opět o někoho starat.

Když ještě k naší maličké hlídám další 2 vnoučátka od nejstaršího syna, protože snacha nastoupila do práce, mívám pocit jako kdysi, že opět nestíhám, že je u nás fofr. Ale nestěžuji si, bývám unavená, ale šťastná.

Diskusi jsem smazala, protože už nemám moc volného času - už nemám skoro žádný.


Autor:bobalka

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
Držím palce, aby se maminka vyléčila a vrátila se k holčičce.
Tobě přeji,abys to vše zvládalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale jak píší děvčata...holčička bude chtít mámu, měli jsme podobný případ v rodině....Snad se máma vyléčí a holčičce bude dobře u mamky tak, jako je jí určitě dobře u starostlivé babičky......
Obrázek uživatelky
profil
mape
O co bych byla raději, kdyby bylo vše v pořádku, ale šťastná jsem hlavně proto, že o maličké vím, že je v bezpečí. Na víc má tatínka, který je pro ní nejvíce důležitý.
Macizaj
Ano máš velikou pravdu i já vnímám touhu maličké po mamince, hlavně na písku mezi dětmi, kdy každé je tam se svou maminkou, ale bohužel nešlo to, momentálně je na léčení z drogové závislosti, tak třeba.......
Jinak Vám všem moc děkuji za podporu. Díky moc Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale je nepřirozené,že holčičku bude vychovávat babička i když bude mít to nejlepší. Bude stále toužit po mamince. Půjde do školky, do školy a bude muset odpovídat na zvídavé otázky kamarádů.
Obrázek uživatelky
profil
Je dobře, že má vnučka takovou hodnou babičku. Kéž by se také maminka polepšila, protože máma je máma!
Vidím na svých vnoučatech, že mě mají opravdu ráda, ale když po delší době vidí maminku,v jejich očích je trochu jiná záře! Držím palce, aby vám vydrželo zdravíčko a byli jste všichni šťastni!
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles