8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlomek celku

12. 08. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Zlomek celku
Autor: Steve Toltz
Překladatel: Tomáš Suchomel
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 09.06.2010
Pevná vazba s přebalem
Počet stran: 750 str.
Formát: 160 × 210 mm
Cena: 498 Kč


O otcovraždě a jiných rodinných potěšeních. Většinu svého života nebyl Jasper Dean schopen přijít na to, jestli má svého prokazatelně paranoidního otce Martina litovat, nenávidět, milovat, anebo zavraždit. Teď, když už je starší Dean po smrti, dokáže se ten mladší konečně zamyslet nad potřeštěncem, který ho vychoval v intelektuálním nevolnictví, a uvědomuje si, že jejich dobrodružství bylo vzdor vší své potrhlosti velkolepé.


knihaJasper vypráví o svém dětství plném šokujících plánů a neuvěřitelných objevů. Je to příběh, jehož hrdinové putují z australského buše do kaváren bohémské Paříže, z thajské džungle do striptýzových barů, psychiatrických léčeben, labyrintů a zločineckých doupat a z výšin první lásky do hlubin zklamané ctižádostivosti. Výsledkem je divoká jízda jako na kolotoči, během níž se z dvojice nýmandů stanou neblaze proslulé osobnosti prožívající pamětihodný příběh o otci a synu. Zlomek celku je obžalobou moderního světa a jeho mravů, ale zároveň je i k popukání.


Podle recenzentů je Zlomek celku výjimečně vydařená a čtivá humoristická kniha, okořeněná zamyšlením o svobodě, duši, lásce, smrti a smyslu života.


Debut Steva Toltze Zlomek celku se dostal do užší nominace
na prestižní Man Booker Prize za rok 2008, kdy jej odborná porota přirovnala k „obskurní až skandální projížďce na horské dráze“ a ocenila dojemný, nezapomenutelný příběh otce a syna, jejichž duchovní symetrie převýší všechny jejich četné chyby a zápory.


Více informací nejen o této knize Zlomek celku se dozvíte také na stránkách nakladatelství JOTA .


Vendi V. 
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !