Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zpátky do školy! Uvidí vaše dítě na tabuli?

22. 08. 2016 | Výchova
I u těch nejmenších děti se mohou objevit vady zraku. Rádi to neslyší rodiče natož pak děti, které mohou nošení brýlí brát jako handicap a setkávat se s posměšky spolužáku. Jak vybrat pro dítě ty pravé brýle a na co si dát při výběru pozor?

„Brýle pro děti musí specialista vybírat obzvláště s velkou citlivostí. Včasná diagnostika a správně zvolená, zpracovaná korekční pomůcka může pozitivně ovlivnit snadný návyk a úspěšné léčení vady. Děti mají mít brýle dobře usazeny na obličeji, nesmějí se dívat mimo optiku. Důraz klademe na bezpečné, lehké, hypoalergenní, materiály, které nezatěžují malé nosíky, ani citlivou pokožku dítěte. Malý pacient nám pomáhá s výběrem barvy, od mala ho učíme, jak brýle správně nasazovat. Moje drobátka se dokonce naučila obsluhovat ultrazvukovou čističku,“ říká Taťána Kuklíková, oční optik.

oční vady u dětíOSMERO NA CO SI DÁT POZOR:


1. Včasná a správná diagnostika vady.

2. Správně zvolené brýle – dobře usazené, kvalitní a hypoalergenní materiály, nesmí koukat mimo optiku.

3. Důležitý je vzhled – dítě musí být se vzhledem brýlí spokojené, nejde nutně o názor rodičů, ale o to, aby si dítě brýle oblíbilo a nevnímalo je jako handicap.

4. Proč? – děti jsou chápavé a vezmou si za své, že brýle potřebují proto, aby lépe viděli na tabuli a nebyly unavené. Důvod jim musí být vysvětlen.

5. Nepochybujte - nedávejte mu důvod o nošení brýlí pochybovat,  žádný rodič zřejmě není nadšený, když zjistí, že jeho dítě potřebuje brýle, nesmí dát najevo, že to není ideální.

6. Vhodné obroučky – děti jsou ve stálém pohybu a často si na své brýle nedávají pozor, při výběru je nutné volit vhodné obroučky, které zajistí, aby jim brýle dobře seděly, při pohybu nepadaly a byly bezpečné.

7. Bezpečí – ne jednou se stane, že brýle upadnou na zem, nebo utrpí jakýkoliv náraz, musí být tedy vyrobeny z pružných materiálů a mít oblé tvary.

8. Nešetřete – i když víte, že opravy budou častější než u dospělých, levné brýle by se Vám později mohly stejně prodražit.

Zdroj, foto: Obruby.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !