8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aspirin může ochránit před rakovinou

6. 11. 2009 | Nemoci

Dlouho známý a finančně nenáročný lék aspirin (acylpirin) si na konto svých dobrodiní připsal další bod. Pacienti s rakovinou tlustého střeva, kteří aspirin dlouhodobě a pravidelně užívají, mohou snížit riziko úmrtí na toto onemocnění až o 30 %.


Aspirin není jen na bolavou hlavu

Výsledky nové vědecké studie ukazují, že aspirin může zvýšit šance na vyléčení u lidí, kteří onemocněli rakovinou tlustého střeva. Bohužel ne u všech, ale pouze u těch pacientů, kteří mají jeden konkrétní (nejběžnější) typ tohoto zhoubného nádoru. Tito pacienti by tak v budoucnu kromě chirurgické léčby nebo chemoterapie mohli také pravidelně užívat i malé dávky aspirinu. Zajímavý účinek aspirinu byl překvapením pro autory studie i další lékaře. Dosud se totiž vědělo, že aspirin může pomáhat při prevenci rakoviny tlustého střeva, nikoho však nenapadlo, že by mohl být užitečný také pro samotnou léčbu.

V současnosti se aspirin používá také jako preventivní lék proti infarktu nebo mozkové mrtvici. Mnoho z nás ho má v domácí lékárničce též pro rychlou úlevu od drobných bolestí – zad, hlavy nebo zubů. Účinky aspirinu však nemusí být vždy jenom příjemné – při častém užívání dráždí aspirin sliznici zažívacího traktu a může způsobit krvácení v žaludku nebo střevech.


Účinky aspirinu se podrobí dalšímu zkoumání

Rakovina tlustého střeva je jedním z nejčastějších druhů rakoviny, a má tak každoročně na svědomí mnoho lidských životů. Jen ve Spojených státech se odhaduje, že letos na rakovinu tlustého střeva zemře 50 tisíc Američanů. Blahodárné působení obyčejného a laciného léku by proto bylo výbornou zprávou pro mnoho pacientů i pro celé zdravotnictví. Slibné výsledky se však budou muset podrobit ještě dalšímu zkoumání.

Zatímco dosud byli srovnáváni pacienti užívající aspirin s pacienty bez aspirinu, do budoucna bude muset lék obstát také ve srovnání s placebem. Teprve pokud se prokáže, že pravidelné užívání aspirinu přináší lepší výsledky než užívání neúčinného placeba, stane se aspirin nedílnou součástí léčby rakoviny tlustého střeva.


Zdroj: Léčba-rakoviny.cz


Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
TAkže bych ho měla začít asi užívat. Jsem již vyléčená, ale byla by to asi dobrá prevence.
Obrázek uživatelky
profil
ano aspirin prý je super, ale mě se občas spustí krev z nosu tak ho nemohu

Obrázek uživatelky
profil
Je to známá a osvědčená metoda. I když užíváme na teplotu paralen, vždy mám po ruce právě aspirin
Obrázek uživatelky
profil
Vzpomínám si, jak se začal propagovat a na všechnodávat Paralen, který ovšem nikdy není tak účinný, jko když jsem si vzala acylpirin, ať již na bolest hlavy, nastuzení či sražení teploty. A dnes se vlastně píše, že jsem se léčila sama dobře.
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s diesonne...i já si pamatuji jak se acylpyrin zatracoval....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles