Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená 2010 v Jizerských horách

18. 02. 2012 | Česká republika
Při prohlížení fotek mě napadlo napsat povídání o naší dovolené v roce 2010. Objednali jsme si pobyt v obci Bílý Potok v Jizerských horách. Byl srpen a přišla povodeň... Zrovna tam jsme chtěli jet v září na dovolenou. Zvažovali jsme jet, či zůstat doma. Ale uběhl měsíc a rozhodli jsme se, že pojedeme. Přivezeme peníze a budeme na čerstvém vzduchu. Přijeli jsme na místo. Dost lidí pobyt zrušilo. Bylo nás jen šest.

V Jizerských horách jsem předtím nikdy nebyla. Je tam nádherná příroda. Chodili jsme po okolí, sbírali houby a jezdili na výlety. Vydali jsme se taky k Česko - Polsko - Německému Trojzemí. U Hrádku nad Nisou jsme zastavili nejprve u hradu Grabštejn, který patří mezi nejstarší hrady v Severních Čechách. Je dominantou celého okolí a vždy hlídal cestu mezi Čechami, Lužicemi a Dolním Slezskem. Vyšli jsme k němu, ale dostali jsme se jen do vstupní místnosti, něco zrovna opravovali.

čtenářka FanypolNic se nedá dělat, jdeme zpět k autu. V části hradu je vojenská posádka. Byl tam společný bufet pro návštěvníky i vojáky. Prošli jsme se Hrádkem a popojeli k Trojzemí. Auto jsme nechali na parkovišti a šli krásnou starou alejí kolem Oldřichovského potoka až k Nise. Na naší straně stojí žulový pomník a zvoneček, na který si můžete zazvonit pro štěstí. Ale tím, jak se prohnala povodeň, to tam bylo dost poničeno. Ani jsme nezkoušeli projít do Polska a dál do Německa. Teď už je to tam určitě zase opravené.

Na informačních tabulích jsme si alespoň přečetli o místě a okolí. V budoucnu bude možná v místě trojstyku kruhový most. Na plánku vypadal moc hezky. Sjeli jsme autem do Zittau - Žitavy a dál přes Varnsdorf do Čech. Pršelo, tak jsme jen projeli Jiřetín pod Jedlovou a jiná místa a vrátili se zpět do Bílého Potoka. Místo můžu doporučit i cykloturistům, je tam spousta krásných míst.

fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dovolená 2010 v Jizerských horách:

Dovolená 2010 v Jizerských horách
Dovolená 2010 v Jizerských horách
Dovolená 2010 v Jizerských horách
Dovolená 2010 v Jizerských horách
Dovolená 2010 v Jizerských horách
Dovolená 2010 v Jizerských horách
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak jsi teda spisovatelka, články se pěkně čtouSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článekSmajlík na hradě Grabštejn jste se sice nedostali dál do chodeb, ale říká se, že tam strašíSmajlík slyšela jsem historky, z kterých běhá mráz po zádech.....
Obrázek uživatelky
profil
jezdíme do Žitavy, pamatujeme to tam ještě z dob před revolucí Smajlík. V Jizerských horách je pěkně, ale jen pokud jde o turistické lokality (naše zkušenost)
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles