8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I na pelíšek pro psa máte záruku

13. 05. 2009 | Zvířátka
Zvířecí blechy nám mohou zamořit byt. Právě na jaře je čas si prohlédnout místečka našich doma chovaných zvířat. Především u psů a koček se dají předpokládat při pohybu venku cizopasníci, uhnízděni v jejich kožíšku. Nemusí to být pouze blechy, ale i klíšťata, která mohou přenášet celou řadu nebezpečných onemocnění, například borreliózu a encefalitidu. Cizopasníky jsou většinou zamořeny i pelíšky. Někdy postačí jejich vydezinfikování,ale někdy musíme koupit nové.

Možná si řeknete, že vaše zvířátko se nemůže „zablešit“, ani nechytí klíště, protože ho hlídáte a chodíte na místa, kde se tito cizopasníci nevyskytují. Ale opak je pravdou. V trávě tento hmyz může zůstat po jiných zvířatech a snadno se pak přenese na vašeho psa a nebo kočku. Hodně zablešený pes se jich pak těžce zbavuje. Musíte jej několikrát vykoupat ve speciálním šamponu a vydezinfikovat všechna místa, kde se zvíře pohybovalo. A navíc, jak se říká, že blecha na lidi neskáče, tak skáče. Vím to i z vlastní zkušeností.

Když byl zablešený můj domácí malý pejsek, z vnuka vyskočila blecha v čekárně u lékaře, kde jsem ho svlékala a vím, jak těžké bylo se zvířecích I na pelíšek pro psa máte zárukublech zbavit. Koupání, stříkání sprejem proti cizopasníkům, stříhání a dokonce i holení.Odnesla to sedačka, křesla, koberce a samozřejmě i jeho „místečko“. Škoda, že jsem si toho nevšimla dříve. Od té doby, pravidelně a hlavně na jaře, když běhá v trávě, pečlivě prohlížím a preventivně eliminuji všechny nástrahy.

Máte-li hlídače venku, je dobré z psích ubikací odstranit zimní zateplení     a boudu vymýt nějakým razantním dezinfekčním prostředkem. Je ale dobré se poradit ve specializované prodejně, popřípadě se dotázat veterinárního lékaře. Ne každý prostředek je vhodný, aby v dobré nedošlo k podráždění sliznic, či spojivek zvířete. Před použitím dezinfekčního prostředku si přečtěte návod k použití na obale výrobku, při zasažení očí je vymyjte vodou a v případě nežádoucích následků ihned navštivte lékaře.

Jelikož je čas k aplikaci prostředků proti klíšťatům, lze doporučit speciální obojek, nebo prostředek, který se dává za krk, kam si zvíře, pes, nebo kočka, nedosáhne jazykem. Odpuzovací účinek trvá asi tři měsíce. I v tomto případě vám poradí veterinář, ucelené informace najdete i na internetu.

V interiéru domova je dobré měnit pravidelně staré pelíšky za nové. Vztahuje se na ně záruční lhůta dva roky. Ale nemůžete jít reklamovat ten výrobek, který pes rozkouše a nebo jinak poškodí. I na kupované venkovní boudy a vnitřní příbytky pro kočky a psy máte 2letou záruční lhůtu, proto si uschovejte doklad o jejich zakoupení. Reklamaci můžete uplatnit v případě chybné výroby a nebo materiálu.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek.
Jinak - nejlepčí je prevence. My už máme od začátku března obojek, a nemůžem si stěžovatSmajlík!...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles