8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jednoduché cviky pro štíhlé a pevné paže

6. 11. 2009 | Fitness

Když se na letošním předávání Oscarů objevila Jennifer Aniston v bílostříbrných šatech bez ramínek od Valentina, nepotřebovala žádné třpytivé šperky a jiné doplňky. Největší ozdobou totiž byly její pevné a štíhlé paže, kterými je herečka pověstná.


Stejně efektním doplňkem jsou krásné ruce pro Michelle Obamovou, která svými odhalenými rameny vzbudila zájem médií již několikrát. Jak se zbavit strachu z nošení ramínkových šatů a triček s krátkým rukávem?
Abychom dosáhli dobře vypadajících paží, nestačí jen shodit pár přebytečných kil. Je nutné také vytvořit si přiměřené svalstvo, které pažím zajistí tvar. Toho nelze dosáhnout jinak, než pravidelným posilováním,“ vysvětluje Petr Mořkovský

balancni-diskZákladní zásadou, jak přeměnit nevzhledné povislé polštářky v tónované svalstvo, je věnovat se nejprve určitou dobu zejména silovému tréninku a vytváření svalů a po několika měsících pak přidat v aerobním cvičení a upravit svůj jídelníček. Díky tomu se vybudované svaly odhalí v plné kráse. Štíhlé a vytvarované ruce stojí určité úsilí, které se ale určitě vyplatí. Stačí mít pár šikovných pomocníků ze světa fitness a zařadit do svého pravidelného tréninku následující cviky. Vyhraďte si na ně tři dny v týdnu, mezi cvičením tělu nechte vždy alespoň den pauzu.


Strečink

Před začátkem i po cvičení nezapomeňte svaly pořádně protáhnout. Správný a důkladný strečink je nedílnou součástí každého tréninku. Řada lidí jej však úmyslně vynechává, protože jej považuje za zbytečný, nebo z nedostatku času, což je ale chyba. „Ideální doba pro strečink je tehdy, když jsou svaly ještě zahřáté. Před posilováním je tedy třeba svaly nejdříve asi během 5 minut rozehřát a potom se teprve protáhnout. Je důležité provádět strečink také po posilování,“ radí Petr Mořkovský.


Triceps

Triceps se skládá ze tří hlav, proto je pro jeho dokonalé procvičení třeba cviků z více úhlů,“ vysvětluje Petr Mořkovský „Cviky můžete projít vždy ve dvou až čtyřech sériích, podle toho, jak se budete cítit. Uvádíme příklady třech možných cviků na tento sval.


Cvik č. 1 – Triceps v prodloužení

Posaďte se na židli, nebo pro zapojení větší skupiny svalů na cvičební míč – tzv. overball. Vezměte do ruky činky ve váze cca 0,5–2 kg – nepůjčujte si těžší, pokud si nejste úplně jistí, že je zvládnete. Nezapomeňte, že chcete vypadat jako Jennifer, ne jako Arnold. Činky ve výchozí pozici držíte za hlavou s lokty u uší. Pak pomalu narovnávejte ruce a zvedejte činky nad hlavu. Tento cvik opakujte cca patnáctkrát – podle toho, jak se budete cítit.

Bez přestávky plynule přejděte na další cvik. Lehněte si na matraci nebo karimatku s nohama mírně pokrčenýma v kolenou. Ruce s činkami zdvihněte kolmo k zemi a pak je pomalu pokládejte pokrčené v lokti za hlavu. Nedotýkejte se činkami země a vraťte se zpět do výchozí pozice. Proveďte cca pětadvacet opakování.


Cvik č. 3 – Kick - back

fitnessTricepsový kick-back je oblíbený cvik k posílení dlouhé hlavy tricepsu, který ve svém tréninku používají zejména ženy,“ říká o následujícím cviku Petr Mořkovský . Uchopte činky a předkloňte se tak, aby horní část vašeho těla byla rovnoběžná se zemí. Soustřeďte se na to, abyste udrželi rovná záda. Část paže nad loktem přiléhá k tělu, předloktí visí volně dolů. Cvik spočívá v pomalém zvedání ruky s činkou dozadu tak, aby ruce tvořily přímku s horní částí těla. Opět proveďte zhruba dvacet pět opakování.


Biceps

Biceps, jak už vyplývá z názvu, je sval, který má 2 hlavy. Říká se mu také dvojhlavý sval pažní. Pro optimální procvičení potřebujeme alespoň dva různé cviky, opět ve 2 - 4 sériích,“ radí Petr Mořkovský.


Cvik č. 4 – Bicepsový zdvih

Vezměte do rukou činky tak, aby dlaň ruky směrovala dopředu a držte ruce svisle dolů. Pak silou pokrčujte obě ruce směrem nahoru. Pozor na prohybání se v zádech, pomozte si opřením o zeď. „Svádí-li vás tento cvik k prohýbání nebo zaklánění, je to znamení, že máte příliš těžké činky,“ upozorňuje Petr Mořkovský


Cvik č. 5 – Biceps nadhmatem
(s opřením ruky o stehno)

Levým kolenem a levou rukou se zapřete o postel či jiný kus nábytku. Pravou nohu zanožte, pravá ruka s činkou je volně spuštěna dolů. Poté přitáhněte činku k tělu, napočítejte do tří a pomalu ruku vraťte dolů. Cvik opakujte cca třicetkrát na obě strany a soustřeďte se na rovná záda.


Cvik č. 6 – Ženské kliky

Cvičení bicepsů a tricepsů je důležité pro štíhlé a pevné paže, nicméně je třeba věnovat se i deltovým svalům (ramena). Jednoduchým, oblíbeným a skutečně fungujícím cvikem jsou tzv. ženské kliky.


Zdroj:Sport fitness.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu je to krásná věc, ale musím se přiznat, že již necvičím. Nemohu se odhodlat.
Obrázek uživatelky
profil
Proboha co to na nás zkoušíš. Každý jsme jiný. Ty si lékařka? Jedině tak bych to brala.Jinak si to nech, každý cvičí a dělá to na co stačí, nebo co ho baví.
I když Zdenku58 nemusím, tak tady má pravdu.
Obrázek uživatelky
profil
Možná si zvýšeným úsilím a snížením příjmu zpomaluješ metabolismus, spíš by to chtělo vhodnější příjem než jeho snížení.
Obrázek uživatelky
profil
Já cvičím jak to jde, třeba i každý den, kardio a obden posilování, jsem starší, tak připojuji i vhodný jídelníček a podívejte se na změny v krvi.
Vysoké hodnoty LDL a celkového cholesterolu zvyšují riziko cévních příhod, stejně jako příliš nízká hodnota HDL (pod 0,9 milimolů na litr) Lékaři doporučují udržovat hladinu celkového cholesterolu nižší než 5,6 milimolů v jednom litru (ideálně kolem 5,2 milimolů) a hladinu HDL tak vysokou, jak je to možné.
2006 94 kg, kulička věčně unavená
LDL Eva 2006 2,38
HDL Eva 2006 1,68
celkový chol. 2006 4,2
triglyceridy 2006 1,12
2009 67 kg
LDL 1,09
HDL 2,36
celkový chol. 2009 3.91
triglyceridy 2009 0,5
Takže nyní je celkový chol. nižší, ale zásadní změnou je, že ten hodný HDL je vyšší než zlý LDL a triglyceridy , které mohou být v rozpětí od 0,45 do 1,82 se snížily v krvi skoro na minimum na 0,5.
Tak co říkáte výsledkům mojí dietky a pohybu? Po cvičení je mi fajn a všechny problémy házím za hlavu, méně se zalamuji nad věcmi , které se nějak vyřeší.
Obrázek uživatelky
profil
Každý nemáme stejné zdravotní indispozice a ne všichni můžeme cvičit všechno. Asi v březnu jsem začala v rámci svých možností cvičit, upravila jdelníček. Sundala jsem přes deset kilo. ale již dva měsíce si cvičení přidávám, jídla ubírám a kila se nehýbou. Pouze se konečně viditelně formuje postava, ale třeba stehna nehubnou, ty právě cvičením jsou pevné, ale stejně silné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles