8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lávová zemina nejen pro velmi citlivou pleť

28. 02. 2009 | Péče o vlasy
Lávová zemina, také Ghassoul nebo Rhassoul, je tradiční africký prostředek péče o pleť a vlasy. Pochází z pohoří Atlas v Maroku.

Nedráždí pokožku, je vhodná i pro velmi citlivou pleť. Při pravidelném používání reguluje mastnost pleti i vlasů. Absorbuje přebytečný maz, ale protože nenarušuje ochrannou vrstvu pokožky, nevysuší ji příliš. To znamená, že je vhodná i pro suchou pleť a mastná se nezačne hned mastit jako u příliš agresivních přípravků. Její další výhodou je šetrnost k životnímu prostředí.

POUŽITÍ lávové zeminy

Lávová zemina je jemný prášek, který smícháme s vodou, až získáme gelovitou konzistenci. Takto je možné ji použít ke každodennímu čistění pleti namísto čisticího gelu. Stačí jen malé množství, tenkou vrstvu hned po nanesení smyjeme, pleť je potom krásně hladká a hebká. Pro mytí vlasů připravíme zeminu stejným způsobem, ale použijeme podle délky vlasů 1-3 lžíce zeminy. Vlasy jsou po umytí lávovou zeminou nadýchané a lesklé. Velmi vhodná je pro podrážděnou pokožku hlavy.

Lávová zeminaRecepty s lávovou zeminou

Masky: Jednou z výhod zeminy je její všestrannost. Do základní gelovité hmoty přidáním dalších ingrediencí můžeme vytvořit masky na všechny typy pleti.

Za studena lisované oleje:
jojobový olej pro normální pleť; mandlový, avokádový nebo šípkový pro suchou pleť. Na mastnou pleť můžeme použít zeminu samotnou nebo přidat hroznový olej.
Z esenciálních olejů je vhodný levandulový, který se hodí pro všechny typy pleti a jako jeden z mála se může používat neředěný přímo na pleť. Pro suchou pleť můžeme rozpustit v plnotučném mléce namísto ve vodě a přidat trochu medu.

Vlasy: Na vlasy můžeme použít obdobné oleje, u esenciálních máme ale větší výběr. Výhodou je, že jejich vůně se na rozdíl od přidání k šamponu s Lávová zeminaničím "nebije" - zemina je bez zápachu.
Normální vlasy: levandulový, suché: jasmínový, ylang-ylang, růžový; pro růst vlasů: rozmarýnový, šalvějový.
Pár kapek kokosového oleje dodá vlasům lesk, ale nezmastí je. Na suché vlasy můžeme přidat rozšlehané vejce.
TIPY: Zeminu je možné používat trvale místo šamponu, pak se postupně prodlouží intervaly mezi mytím. Můžeme ji ale použít jen jednou za čas, zbaví vlasy nánosu z šamponu a stylingových prostředků.

KDE JI KOUPIT?

U nás je k dostání několik značek lávové zeminy, mají stejné složení, liší se jen jemností. Sanoll a Tautropfen jsou jemnější, Urtekram je zase možné použít jako jemný peeling. K dostání jsou v prodejnách zdravé výživy a na internetu.

Mariesv - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám velice citlivou pokožku a tak vyzkouším.Dík za adresu prodejen.
Obrázek uživatelky
profil
vyzkouším toSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tady mají zeminu a výrobky z ní od několika značek: http://www.najadashop.cz/prirodni-a-bio-kosmetika/mineralni-myci-zem-lavaerde-rhassoul/
http://www.biosfera.cz/search.asp?EXPS=tautropfen&SearchType=all
http://www.bharat.cz/katalog/kosmetika-bio-ajurvedska/vlasy/lavova-zem/index.php
Obrázek uživatelky
profil
to je velmi zajímavé, ještě jsem o tom neslyšela, musím se po tom někde podívat, mám takový ekzém hlavně ve vlasech, možná by mi to konečně pomohlo - už jsem vyzkoušela kdeco. Díky za informaci, jen bych potřebovala bližší informace, kde to hledat.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles