Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o nohy

3. 08. 2009 | Péče o tělo
Když mluvíme o zdraví měli bychom myslet i na zdravé nohy. Právě nohy jsou enormně namáhány a trpí různými neduhy. Všeobecně je známý problém plísní, potivosti nohou a s tím pochopitelně spojených pachů.

Neméně aktuálním problémem je stav pokožky. Pokožka nohou silně vysychá, potřebuje výživu a regeneraci. Jedním z důsledků nepříznivého stavu pokožky je rohovatění na hranách chodidel. Někdy je tato pokožka nápadně silná s prasklinami, které jsou velmi bolestivé. K rohovatění pokožky přispívá i plíseň na nohách. Prostě nohy potřebují ošetření jako kterákoli jiná část těla.

ChodidlaK takovéto péči je nutná vhodná kvalitní kosmetika.  Na trhu jsou různé deodorační přípravky proti plísni, zápachu a pocení nohou, přípravky na dezinfekci a odstranění pachů v obuvi.  Vraťme se k péči o pokožku. Péče o pokožku nohou je nutná, neboť vysychání pokožky se zhoršuje s věkem. Mazové žlázy postupně produkují méně mazu. Proto je zapotřebí používat pravidelně mastnější kosmetické emulze, aby docházelo k jejímu zjemnění a zvláčnění. Při aplikaci na paty pomáhá jako prevence proti tvrdnutí kůže. Pro pokožku jsou vhodné krémy, které obsahují jojobový olej, včelí vosk, vitamin E, d-panthenol, výtažky z Aloe Vera, pšeničných klíčků, arniky a kaštanu koňského.

Pokud již došlo ke zrohovatění pokožky, jsou vhodné gely na odstranění zrohovatělé pokožky. Obsahují směsi s hydratačním a keratolytickým účinkem, která napomáhají zacelení prasklin. Pokožka se změkčuje a z jejího povrchu se uvolňují ztvrdlé částečky kůže. Vhodné je ztvrdlou pokožku gelem na noc silně potřít, přiložit bavlněnou látku a pak zabalit nohu do folie. Pokožka se lépe odlupuje. Pokud je pokožka rozpraskaná až do "živého", pak je bezesporu nejlépe použít šetrné zvláčňující přípravky nejlépe bez parfemace.

Vodní lázeňPro příjemnou relaxační lázeň na unavené svaly a bolestivé klouby slouží koupele na nohy s bylinnými extrakty. Koupel má osvěžující účinky, zbavuje nohy odumřelých buněk, omezuje pocení nohou, prokrvuje je, odstraňuje svalovou únavu. Koupele obsahují výtažky z jehličí, šalvěje lékařské a arniky horské, jedlovou a kajeputovou silici, jemné mycí substance a olej z australského čajovníku s antimikrobiálním účinkem.

Na bolestivost kloubů výborně působí chladivé bylinné balzámy. Uvolňují napětí svalů a zmírňují pocit únavy. Obsahují mentol, kafr a bylinné přísady - extrakty z kořene kostivalu, květu arniky, kaštanu koňského, šalvěje a jehličí.

Při nákupu vhodných výrobků je dobré volit kosmetiku, které je zaměřena výhradně na péči o pokožku nohou případně výběr přípravků konzultovat s lékárníkem.

Zdroj: Chemek.cz

Sixtie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pokud máte problémy s popraskání kuže a nebo ucpávání kornatění žil a cév něco bych vám doporučil stačí napsat email na ward2001@seznam.cz nebo volat na 739018600 můžem si o tom popovídat Jsem z prahy.
Obrázek uživatelky
profil
Moc o nohy nepečuji, dělají se mi praskliny na patách. Potom je natírám krémem.
Obrázek uživatelky
profil
samozřejmě je to součást našeho těla a dost během života namáhavá a velice potřebná!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
díky moc za odpověď, ale jedny stojí skoro 200,-, jak dlouho asi vydrží než je děda roztrhá ??/vždy mu kouká palec/
Obrázek uživatelky
profil
Hrozný zápach vyřešila jsem to ponožkama nanosilver se stříbrem.Zkusila jsem ty nejlevnější a pak je nosil tři dny-a nic.Nevíhoda je že se perou v ruceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles