Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 19: Sexuální napadení, rvačka v baru, psychicky labilní muž a mnohem víc

9. 05. 2022 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou však i takové, kdy není jiná možnost než pachatele zatknout a odvézt na služebnu.
Nejlepší případy tohoto týdne:


Psychicky labilní muž


Debatu ve voze hlídky 101 přeruší oznámení dispečinku. Na něj se ozval oznamovatel, který tvrdí, že se mu někdo vloupal do garáže. Policisté jedou na oznámenou adresu a potichu se snaží dostat ke garáži. Z té je slyšet hádka. Policisté otevřou dveře a vidí scénu, kdy se manželka snaží pomoci krvácejícímu manželovi a v prostoru je s nimi ještě další muž, který podle křiku ženy napadl jejího muže. Muž, který zranil druhého muže, vykřikuje, že jestli policisté neodejdou, zabije se. Policisté z hlídky se navzájem jistí a snaží se dostat k muži na takovou vzdálenost, aby jej mohli odzbrojit, neboť ten stále svírá v ruce nůžky. Na místo je povolána zásahová jednotka, protože toto není případ pro běžnou hlídku. Rovněž je přivolána na místo záchranná služba, která se postará o zraněného muže.

Policie v akci 19: Sexuální napadení, rvačka v baru, psychicky labilní muž a mnohem vícMuž ani žena, kteří se z garáže dostali, neví, proč je muž napadl ani co chtěl. Policisté hledají na muži další zranění, mezitím ale přijede záchranná služba a zraněného si převezme. Manželka zraněného tvrdí, že jde o bezdomovce. A bojí se, aby její muž neměl nějakou otravu. Jakmile dorazí zásahovka, policisté jim podají zprávu o situaci. Zásahová jednotka vběhne do garáže. Muž je hysterický, křičí, že se zabije. Narušený muž vyhrožuje sebevraždou, tvrdí, že se na něj všichni vykašlali. Díky skvělým vyjednávacím technikám zásahová jednotka postupně muže odzbrojí. Je třeba použít teaseru a muže zneškodnit. Je následně odvezen na policejní stanici.

Celá situace vznikla tak, že muž šel do své garáže, kde ho psychicky narušený muž napadl, bodl ho nůžkami do ruky. Jeho žena si toho všimla a snažila se muži pomoci, a zároveň volala o pomoc. Kamila Lůbalová vysvětluje, že se s psychicky narušenými setkávají často, vždy je třeba přistupovat k nim nadmíru obezřetně, protože se nikdy nedá predikovat, jak zareagují. Závěr? Jakmile dojde k narušení soukromého prostoru, schovejte se, zabezpečte a volejte o pomoc. Nesnažte se sami vyřešit situaci.

Na televizních obrazovkách se 9. května v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !