Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 17: Agresivní pachatelka, násilník s nožem, výmluvná babička, zkrvavený návštěvník a mnohem víc

25. 04. 2022 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou však i takové, kdy není jiná možnost než pachatele zatknout a odvézt na služebnu.

Nejlepší případy tohoto týdne:


Násilník s nožem


Hlídka Delta 106 projíždí městem při běžné kontrole. Z dispečinku dostanou informaci, že mají zajet do Vršovic a prověřit hluk z jednoho bytu. Takových oznámení dostávají policisté desítky, je vždy nutno prověřit, o co se jedná. Jde v tomto případě o život, nebo ne? Nejprve se hlídka nemůže dostat do bytu. Když otevřou dveře, zajistí muže s nožem v ruce, ve vedlejší místnosti naleznou zakrváceného muže. Nejprve je nutno muže odzbrojit, zajistit prostor a zjistit, kdo volá o pomoc. Ve vedlejší místnosti je muž s ránou v břiše, která krvácí.

Policie v akci 17: Agresivní pachatelka, násilník s nožem, výmluvná babička, zkrvavený návštěvník a mnohem vícPobodaný muž vysvětluje, že jej druhý, spoutaný muž pobodal. Spoutaný muž je i po spoutání stále verbálně agresivní. Policisté čekají na záchranku. Na místo činu dorazí sestra zraněného. Nakonec vyjde najevo, že jde o rodinné příbuzné – agresor je partnerem sestry zraněného. Pobodaný muž doporučuje své sestře, aby odešla od agresora, než ji zabije její partner, který napadl jeho.

Během debaty dostává od policistů zraněný muž laickou první pomoc. Dále vyjde najevo, že se sestra den před incidentem svěřila bratrovi, že ji partner napadá. A pánové se rozhodli si to po chlapsku vyříkat. Tedy do okamžiku, kdy jeden z nich – násilnický partner sestry – vzal do ruky nůž. Násilník tvrdí, že jej žena o všechno obrala. Je zřejmé, že tento vztah není v pořádku a že ji násilník neustále tyranizuje.

Když dorazí RZS, převezme si pacienta, pobodaného muže. Žena se věnuje bratrovi, ne partnerovi, se kterým asi nezažívala hezké chvíle. Muž spoutaný na zemi vyhrožuje i své partnerce, že spolu ještě neskončili. I to se dá klasifikovat jako trestný čin. Na ženě bylo vidět, že má ze svého přítele strach. Policista se jí chtěl doptat, jak tedy jejich život vypadá a proč nehlásila, že ji partner napadá. Postupně se odhalí i důvody partnerova násilnického chování. Na místo je zavolán další výjezd.

Bylo zřejmé, že k domácímu násilí dochází v této domácnosti často. Proto je dobré kontaktovat policii hned. Aby se předešlo dalším problémům, které mohou nejen ženu, ale i další členy rodiny ohrozit na životě. Rychlá pomoc je v takových případech namístě. A je dobré, že život bratra byl zachráněn díky všímavosti sousedů. Je zřejmé, že násilník se na místo činu jen tak nevrátí. Slečna Patricie se chovala jako klasická oběť domácího násilí. Nejen že nehlásila a celou situaci neřešila, také násilníka dlouhou dobu kryla. Do doby, kdy málem došlo k vraždě. Nebýt policie.

Na televizních obrazovkách se 25. 4. 2022 v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !