8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Já a moje diety

2. 02. 2012 | Vaše příběhy
Ráda bych popsala moje zkušenosti s dietami. V mládí byla moje postava spíše vyhublá, i přes velkou chuť k jídlu. Do manželství jsem vstupovala s váhou 49 kg a výškou 168 cm. Manžel z mojí váhy sice nebyl nadšen, ale prý si řekl, že si mě "vykrmí". Do dvou let se nám narodil syn. Po porodu bylo vše v pořádku, žádné přibrání, váha stejná jako před porodem. Avšak za pár měsíců se stalo něco, s čím se nedalo smířit. Moje váha stoupala, stoupala, až byla o plných 20 kg větší.

Ztratila se mi úplně menstruace, byla tu i velká obava, zda se nejedná o další těhotenství. S obavou jsem navštívila svého gynekologa a ten vyřknul ortel: "Máte poruchu štítné žlázy". A přesně tady začaly moje boje s dietami. Nejdříve to byla vajíčková, podařilo se mi něco shodit, ale po jejím ukončení se dostavil jo-jo efekt. Následovaly další a další diety, které končily stejně. Přišel rok 1992 a s ním i velká propagace dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Nedalo mi to nevyzkoušet. Začaly vycházet její knihy v nakladatelství Eminent. Zakoupila jsem si:"Dieta? Já vím", "Dieta?

čtenářka konatovkaVšechno se vším souvisí", "Dieta? Vím ještě víc", "Dieta +199 vašich otázek a mých odpovědí" a tu nejdůležitější "Kuchařka? Já vím". Bez těchto knih bych asi SPLK (stravování podle Lenky Kořínkové) sama tak dobře nezvládla. Po jejich prostudování nastalo pro mě zcela nové období. Moje stravování spočívalo v dělené stravě. Za tři měsíce došlo k úbytku na váze o 12 kg. Byla to obrovská radost. Podstata tohoto stravování spočívá ve správné kombinaci skupin: živočišné, rostlinné a neutrální.

Lenka Kořínková nazývá tyto skupiny "kytičková" a "zvířátková". Správné zařazení jednotlivých druhů potravin: Skupina rostlinná KYTIČKY: brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, knedlíky v prášku, mouka - všechny druhy světlé i tmavé, všechny druhy chleba, pečivo nejlépe celozrnné, jakékoliv nesladké pečivo, kukuřice, popcorn, vločky - všechny druhy neslazené cukrem, müsli - všechny druhy neslazené cukrem, všechny druhy obilovin, všechny druhy semínek, sója a sójové výrobky, sójové maso a všechny výrobky z něho, sójové mléko, sójové paštiky, sójové boby, čočka, hrách, fazole, kroupy, krupice, rostlinné tuky jen minimálně, droždí, glukóza, hroznový cukr, květový med a slad.

Skupina živočišná "ZVÍŘÁTKA": všechny druhy masa, uzenin, salámů, paštik živočišného původu, drůbež, ryby i konzervované, sýry do 45 % tuku, bílý jogurt, tvaroh a neslazené výrobky z něho, mléko živočišné, šlehačka, smetana, majonéza, tatarka, vejce, oleje, máslo a sádlo. Skupinu neutrální tvoří: ovoce čerstvé i sušené, kompoty bez cukru, zelenina čerstvá, mražená i nakládaná (kromě zeleniny smíchané s kukuřicí), všechny druhy ořechů, kromě burských, houby, dochucovadla, koření, sójová omáčka, kečup, zeleninové směsi, hořčice, kakao, carob, včelí lesní med, uměle slazené džemy, všechny čaje, káva, uměle slazené limonády, fruktóza, umělá sladidla, rozpustné vitamíny bez cukru, žloutek.

Zakázané potraviny: cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol v kombinaci se živočišnou skupinou a hodně tuku. Podstata tohoto stravování spočívá výhradně v tom, že se nesmí kombinovat skupina živočišná se skupinou rostlinnou. Naopak je možná kombinace skupiny buď živočišné nebo rostlinné pouze se skupinou neutrální. Od roku 1992 uplynulo již skoro 20 let a moje stravování spočívá pouze v konzumaci dělené stravy. Dnes je mi 60 let a svoji váhu si bez problému držím.

konatovka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
sladké člověku chybí jen pokud nejí dost ovoce, ovoce je sice taky sladké a drahší než oplatka, ale rozhodně kvalitnější
Obrázek uživatelky
profil
a ještě zkoušet vařit a ne kupovat polotovary, já teda taky dosud neumím knedlík, domácí nudle apod. ale třeba se snažím nepoužívat podravku, kupované hranolky apod. prostě hodím brambory do trouby a peču - chce to tak hodinku, ale oproti hranolkům za 20 minut je úplně jiná chuť a kvalita jídla... komu se nechce vařit, tak hubený asi moc nebude, protože bude jíst jen kupované nezdravé polotovary
Obrázek uživatelky
profil
já teda moc štíhlá nejsem, ale určitě pomáhá: nejíst příliš nezdravého - nejlépe žádné čokolády, sladké tyčinky, hranolky, sladké nápoje, chipsy apod. a poté jíst pravidelně pokud možno (v tom je jeden z mých velkých problémů), nepřejídat se a trochu se občas hýbat - jít na procházku se psem apod. a možná nebudete mít 49 kg při výšce 168, ale určitě nebudete mít víc jak 65 a i to si myslím, že je přece dobrý
Obrázek uživatelky
profil
Zkoušela jsem dělenou stravu kdysi, ale měla jsem pořád hlad a stejně jsem potom zase nabralaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dělená strava je fajn...ale vydržet , to je horší Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles