Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 10. 2. 2023

10. 02. 2023 | Televizní tipy
Martin a Lenka jsou spolu sedm let, znali se už z dřívější doby, ale dohromady je dal její děda a jeho táta. Jednou šli společně na každoroční pochod a od té doby jsou spolu. Narodila se jim dcera Verunka – bohužel s vážným postižením a prognóza není dobrá.

Lenka o Martinovi říká, že je to přímý chlap, a Martin si zase na Lence váží toho, že se umí o Verču postarat, a cítí v ní velkou oporu. Vzájemně si jeden druhého váží za to, jak to ten druhý zvládá. Jednou, až Verča nebude, by chtěli ještě miminko, ale teď jim to situace nedovolí. Na otázku, co budou dělat, až ten okamžik nastane, tak odpovídají, že se začnou věnovat sami sobě. Tato proměna prověří novou designérskou dvojici Jakuba s Luckou.

Jak se staví sen – 10. 2. 2023:


Jak se staví sen 10. 2. 2023Lenčino těhotenství neprobíhalo standardně, ve třicátém týdnu se zjistilo, že se miminku nevyvíjí hlavička. Po odběru plodové vody a několika dalších vyšetřeních byl diagnostikován Dandy-Walkerův syndrom. Predikce lékařů byla, že se nedožije porodu, a poté, že se nedožije jednoho roku. Nyní jí jsou Verunce čtyři roky. Manželé netuší, jak dlouho bude s nimi. Lenka tvrdí, že až se jí nebude s nimi líbit, tak odejde. Dostávají příspěvek od nadace Dobrý anděl. Zajímavostí je, že Lenka jako středoškolačka na tuto nadaci posílala peníze z brigády, aniž by tušila, co ji v životě potká a že pomoc bude sama potřebovat.

Manželé by si přáli novou kuchyň – ta jejich je sice na první pohled zachovalá, ale na ten druhý se už rozpadá a je poslepovaná z různých částí. Jejich jediný požadavek je, že si nepřejí bílou ani černou barvu. Lenka má ráda modrou a kresbu bukového dřeva. Dispozičně jsou se svým bytem celkem spokojeni. Jak jezdí po bytě s vozíkem, tak se v pokojíčku u Verči hrne koberec – chtělo by to novou krytinu. U Verči by si přáli vyšší matraci na lůžko, kde ji Lenka rehabilituje, a širší postel pro lepší manipulaci. Martin by si přál vyměnit stůl před sedací soupravou. A oba by si přáli novou sedací soupravu, která jde dobře rozložit a je pohodlná jak rozložená, tak složená. Jak si se všemi přáními, a hlavně časovým limitem, poradí zbrusu nová dvojice designérů?

A jak se na proměnu dívají designéři Lucie Volfová a Jakub Jakubec?


Hodnocení designérů: „První pocit byl: Safra, je to čtvrté patro beze schodů… Druhý pocit: Safra, je to panelák, a v něm je těžké z konstrukčního hlediska měnit dispozice a řezání panelů je zatraceně těžká práce… A pak třetí pocit byl po shledání s rodinou už uklidňující, neboť bylo zřejmé, že jejich představy jsou blízké našemu stylu. I když byla prioritou kuchyň, věděli jsme, že musíme byt přizpůsobit Verunce, aby mohla být s mamkou v každé zóně bytu, a tedy musíme z jejich domova zrekonstruovat co největší kus.

Po celém bytě byla nehezká dlažba s leskem, poměrně náročná na úklid. Když by se vyměnila jenom část této podlahy, shazovalo by to celou proměnu. Rozsah této podlahy pak upravil i rozsah místností, do kterých se musíme pustit, tedy vedle kuchyně i do obývacího pokoje a chodby. Další výzvou je pak vyřezávání otvorů v železobetonových panelech. A v neposlední řadě byla výzvou koordinace prací, kdy některé, tzv. mokré procesy, vyžadují technologické přestávky. Bylo třeba najít speciální materiály, které vyzrají co nejrychleji, a následně pak zbytkovou vlhkost v konstrukci úplně neuzavřít.

Z dispozičního hlediska jsme chtěli společenskou část bytu více propojit, tedy především kuchyň s obývacím pokojem, aby všude bylo místo na vozíček s Verunkou. Cítili jsme potřebu jejich domov co nejvíce prosvětlit. S rodinou jsme se potkali v našem stylu lehce rustikálně moderním, kdy se dá prostor i oživení některých starých kousků nábytku. A také tam nechat kousek sebe, kdy Lucka je zapálená do malby a artových stěn, do čehož mě na místě zasvětila. Bylo nutné pořídit novou pohodlnou rozkládací pohovku pro celou rodinu, se snadno čistitelnými povlaky. A aby maminku nebolely tolik záda, vyztužili jsme a nadzvedli postýlku Verunky, ke které se už není třeba tolik shýbat.“ Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 10. 2. 2023 ve 22.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 10. 2. 2023:

Jak se staví sen 10. 2. 2023
Jak se staví sen 10. 2. 2023
Jak se staví sen 10. 2. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !