Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Benátek

4. 08. 2013 | Evropa

Letos jsme, jako posledních deset let, trávili dovolenou v Chorvatsku. Vždy si najdeme nějaký penzion nebo levnější hotel, zaplatíme si tam ubytování a stravu. Vše vyřizujeme přes cestovní kancelář v ČR. Jelikož rádi trávíme dovolenou aktivněji, tak při výběru lokality zjišťujeme, co se dá v okolí navštívit. Absolvujeme alespoň dva výlety po okolí, zbylý čas trávíme u moře a procházkami. Takto jsme procestovali již velkou část Chorvatska. Letos jsme si vybrali letovisko Zelená laguna vzdálené 5 km od Poreče v Istrii. Že navštívíme Poreč, to bylo úplně jasné. Je to hezké městečko. Delegátka CK v hotelu nám nabídla celodenní výlet lodí do Benátek – váhali jsme jen chviličku.

Přišel den našeho výletu. Ráno jsme museli vstávat v šest hodin. Autobus nás dovezl do Poreče do přístavu. Zde jsme prošli celní kontrolou. Tedy většina z nás je prošla. Bylo zde dost lidí z bývalého Sovětského svazu a ti potřebují pro vjezd do Itálie víza, takže byli podrobeni přísnější kontrole. Na lodi byli delegáti, kteří mluvili v jazycích nás turistů, tedy česky, polsky, německy, anglicky a rusky. Plavba trvala tři hodiny. Delegáti si nás rozdělili do skupinek a seznamovali nás s průběhem výletu a s historií Benátek. Bylo to zajímavé vyprávění a plavba díky tomu rychleji utekla. V Benátkách jsme opět prošli celní kontrolou a potom nás čekala cesta pěšky na náměstí  sv. Marka. Delegáti svou skupinku seznamovali s památkami, které jsme míjeli. Na náměstí, které je opravdu krásné, jsme měli rozchod. Vévodí mu štíhlá 99 m vysoká zvonice, ze které je nádherný rozhled.

výlet do BenátekDále nás zaujala věž s hodinami, má pozlacený ciferník se zvěrokruhem a jednotlivé hodiny odbíjejí dva mouřeníni. Chrám sv. Marka a Dóžecí palác – skvosty mezi památkami Benátek. Chrám bohužel opravují, tak byla část zakrytá a z časových důvodů jsme ho nenavštívili, protože fronta byla nekonečná. Po prohlídce náměstí jsme došli až ke známému mostu Rialto a na místní tržiště. Zde jsme nakoupili pár suvenýrů a vrátili se na náměstí sv. Marka. Dali jsme si zmrzlinu a kochali se jeho krásami. V určitou dobu jsme se zde všichni zase sešli a lodní taxi se vraceli zpět do přístavu. Propluli jsme celý kanál Grande. Opět následovala celní kontrola a cesta lodí zpět do Chorvatska – ta se nám zdála nekonečně dlouhá. Do hotelu jsme se vrátili v devět hodin večer.

Výlet byl moc hezký. Překvapilo mne, že v Benátkách není tolik holubů. Vždy jsem v televizi viděla, jak se slétají a lidé je krmí. Dnes už je jejich krmení zakázáno. Turistů zde bylo mnoho, pokud jsme se chtěli vyfotografovat, čekali  jsme  „frontu“.  Ale přesto dojem z výletu je skvělý, hlavně byl perfektně zorganizovaný. Benátky jsou plné různých uliček a mostů, ztratit se tam je asi maličkost. Díky radám a pokynům našich delegátů se to nikomu nestalo a všichni byli moc spokojeni.

Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do Benátek:

Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné,já tam zažila i chození po dřevěných lávkách, byla záplava Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem byla v Benátkách před 20ti lety,pamatuji si jen ty uličky a frontu na tu věž,záchod jsme asi nepotřebovali,šli jsme až na lodi,ale pamatuji si v kanálech kolem budov hrozná špína
Obrázek uživatelky
profil
Nelke56 + uznevím:
Neobjevili jste WC v Mekáči v uličce hned za nám. sv. Marka?
Nebyly tedy příliš vábné, ale funkční a před čtyřmi lety byly zdarma. Ovšem v ostatních částech města najít jakékoli WC - samozřejmě placené - byl veliký problém. Takže to vypadá, že se situace nezlepšila.
Obrázek uživatelky
profil
se nedá zapomenout, byli jsme tam 2x, tak snad ještě někdy do třetice?
Ale poprvé - hned po revoluci - si pamatuju na špínu v ulicích, smrad v kanálech a odpadky plující po vodě... Hrůza. Teď se to zlepšilo, až na ty záchody, jak píše Nelke56. Japonci si ucpávali nosy a polovina z nich prchla, aniž by záchod použila. To je opravdu ostuda a pro ty Japonce asi šok.
Obrázek uživatelky
profil
..jsou krásné, byla jsem tam několikrát. Památky i celková atmosféra na jedničku. Ale problémem vždy bylo sehnat veřejné WC. Nakonec jsme jedny objevili. Smrad a špína za 2 eura!! Hrůza a ostuda pro turisticky tak významné město.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles