Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Benátek

4. 08. 2013 | Evropa

Letos jsme, jako posledních deset let, trávili dovolenou v Chorvatsku. Vždy si najdeme nějaký penzion nebo levnější hotel, zaplatíme si tam ubytování a stravu. Vše vyřizujeme přes cestovní kancelář v ČR. Jelikož rádi trávíme dovolenou aktivněji, tak při výběru lokality zjišťujeme, co se dá v okolí navštívit. Absolvujeme alespoň dva výlety po okolí, zbylý čas trávíme u moře a procházkami. Takto jsme procestovali již velkou část Chorvatska. Letos jsme si vybrali letovisko Zelená laguna vzdálené 5 km od Poreče v Istrii. Že navštívíme Poreč, to bylo úplně jasné. Je to hezké městečko. Delegátka CK v hotelu nám nabídla celodenní výlet lodí do Benátek – váhali jsme jen chviličku.

Přišel den našeho výletu. Ráno jsme museli vstávat v šest hodin. Autobus nás dovezl do Poreče do přístavu. Zde jsme prošli celní kontrolou. Tedy většina z nás je prošla. Bylo zde dost lidí z bývalého Sovětského svazu a ti potřebují pro vjezd do Itálie víza, takže byli podrobeni přísnější kontrole. Na lodi byli delegáti, kteří mluvili v jazycích nás turistů, tedy česky, polsky, německy, anglicky a rusky. Plavba trvala tři hodiny. Delegáti si nás rozdělili do skupinek a seznamovali nás s průběhem výletu a s historií Benátek. Bylo to zajímavé vyprávění a plavba díky tomu rychleji utekla. V Benátkách jsme opět prošli celní kontrolou a potom nás čekala cesta pěšky na náměstí  sv. Marka. Delegáti svou skupinku seznamovali s památkami, které jsme míjeli. Na náměstí, které je opravdu krásné, jsme měli rozchod. Vévodí mu štíhlá 99 m vysoká zvonice, ze které je nádherný rozhled.

výlet do BenátekDále nás zaujala věž s hodinami, má pozlacený ciferník se zvěrokruhem a jednotlivé hodiny odbíjejí dva mouřeníni. Chrám sv. Marka a Dóžecí palác – skvosty mezi památkami Benátek. Chrám bohužel opravují, tak byla část zakrytá a z časových důvodů jsme ho nenavštívili, protože fronta byla nekonečná. Po prohlídce náměstí jsme došli až ke známému mostu Rialto a na místní tržiště. Zde jsme nakoupili pár suvenýrů a vrátili se na náměstí sv. Marka. Dali jsme si zmrzlinu a kochali se jeho krásami. V určitou dobu jsme se zde všichni zase sešli a lodní taxi se vraceli zpět do přístavu. Propluli jsme celý kanál Grande. Opět následovala celní kontrola a cesta lodí zpět do Chorvatska – ta se nám zdála nekonečně dlouhá. Do hotelu jsme se vrátili v devět hodin večer.

Výlet byl moc hezký. Překvapilo mne, že v Benátkách není tolik holubů. Vždy jsem v televizi viděla, jak se slétají a lidé je krmí. Dnes už je jejich krmení zakázáno. Turistů zde bylo mnoho, pokud jsme se chtěli vyfotografovat, čekali  jsme  „frontu“.  Ale přesto dojem z výletu je skvělý, hlavně byl perfektně zorganizovaný. Benátky jsou plné různých uliček a mostů, ztratit se tam je asi maličkost. Díky radám a pokynům našich delegátů se to nikomu nestalo a všichni byli moc spokojeni.

Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do Benátek:

Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
Výlet do Benátek
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné,já tam zažila i chození po dřevěných lávkách, byla záplava Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem byla v Benátkách před 20ti lety,pamatuji si jen ty uličky a frontu na tu věž,záchod jsme asi nepotřebovali,šli jsme až na lodi,ale pamatuji si v kanálech kolem budov hrozná špína
Obrázek uživatelky
profil
Nelke56 + uznevím:
Neobjevili jste WC v Mekáči v uličce hned za nám. sv. Marka?
Nebyly tedy příliš vábné, ale funkční a před čtyřmi lety byly zdarma. Ovšem v ostatních částech města najít jakékoli WC - samozřejmě placené - byl veliký problém. Takže to vypadá, že se situace nezlepšila.
Obrázek uživatelky
profil
se nedá zapomenout, byli jsme tam 2x, tak snad ještě někdy do třetice?
Ale poprvé - hned po revoluci - si pamatuju na špínu v ulicích, smrad v kanálech a odpadky plující po vodě... Hrůza. Teď se to zlepšilo, až na ty záchody, jak píše Nelke56. Japonci si ucpávali nosy a polovina z nich prchla, aniž by záchod použila. To je opravdu ostuda a pro ty Japonce asi šok.
Obrázek uživatelky
profil
..jsou krásné, byla jsem tam několikrát. Památky i celková atmosféra na jedničku. Ale problémem vždy bylo sehnat veřejné WC. Nakonec jsme jedny objevili. Smrad a špína za 2 eura!! Hrůza a ostuda pro turisticky tak významné město.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles