Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravé a pevné nehty

10. 09. 2008 | Péče o tělo
Ruce jsou naší vizitkou a spolu s nimi tudíž i nehty. Trendem jsou nehty pevné, upravené a zdravě vypadající.  Aby byly nehty zdravé, je potřeba dodat tělu dostatek vitamínů a výživných látek, protože nehty jsou vyživovány zevnitř.

Složení naší stravy se odráží na vzhledu nehtů. Jestliže nehty nejsou v pořádku, měli bychom upravit svůj jídelníček – zařadit do stravy více ovoce a zeleniny (nejdůležitější pro nehty jsou vitaminy skupiny B a zinek). Velmi důležitý je také pitný režim.

Co znamenají:

- bílé flíčky na nehtech = nedostatek bílkovin, zinku, vitamínu C¨
- křehké a lámavé nehty = nedostatek vápníku a vitamínu A
- praskliny v nehtech = špatný pitný režim
- žluté nehty = vyzkoušejte lázeň s pár kapkami citronu, který nehty vybělí

Zdravé a pevné nehtyKromě správné životosprávy je také důležitá péče o nehty. Základem je důkladné odlakování a očištění nehtů. (použijte odlakovač bez acetonu, tím se zabrání odmašťování nehtů a jejich následnému lámání). Poté přichází na řadu pilník. Důležitý je správný výběr pilníku – pro slabé nehty je vhodnější nekovový pilník. Pilovat je možná jedním nebo oběma směry. Nehtová kůžička by se neměla stříhat, ale měla by se zatlačovat zpět.

Na nehty také blahodárně působí teplá lázeň, do které můžeme přidat pár kapek citronu (pro bělejší nehty), nebo olivového oleje (pro křehké a lámavé nehty a pro suché ruce). Do takovéto lázně ponořte ruce min. na 5 minut. Po koupeli a osušení naneste krém na ruce a nehty, který je vyživí a na nehty naneste speciální olej pro výživu nehtů.

Aby nehty vypadyly ještě lépe, můžeme nanést kvalitní lak na nehty. Před aplikováním laku by měly být nehty čisté, a usušené – to je důležité pro přilnavost laku. Pro delší životnost laku je možné nejprve nanést podkladový lak a nakonec svrchní lak.

Lak na nehty nehtům neškodi, ba naopak – kvalitní lak na nehty je ochrání a dodá jim zdravý lesk.



Petrac - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ahojky, jím zdravě, dlabu vitamíny a denně ovoce a zeleninu, dodržuji pitný režim a přesto mám nehtíky křehké - lámou se mi i v polovině neht. lůžka. Myslím, že velký vliv má i genetika. Můžu svým nehtíkům ještě více pomoci? Poradí mi někdo? Díky a krásný sluníčkový denSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj,mám velký problém,již od malička až do dnes a to je mi 37let si koušu nehty a nevím jak s tím přestat.prostě nepomáhá nic:pepř,lak ...A taky to trápí mou 16letou dceru,ale ona se snaží tomu občas odolat.Teď jsem ji koupila bezbarvý zpevňující a vyživujíví lak z Oriflam/omlouv./Měže mi někdo poradit z vlastní zkušenosti.Dík moc
Obrázek uživatelky
profil
velmi zajímavý článek, díky za něj, jen mi tam chybí rada na rýhované nehty.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles