Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nenechte požitek z kaviáru pouze chuťovým buňkám...

26. 10. 2009 | Péče o tělo

Léto je příznivé období pro konzumaci zdravých potravin s bohatou minerální složkou , která plní mnoho důležitých úloh. Mezi tyto úlohy patří například výstavba a údržba tělesných tkání a v neposlední řadě tyto složky aktivizují látkovou výměnu. Nedostatečný příjem či úplná absence v potravě může způsobit vážné zdravotní problémy!


Aby organizmus nahradil jejich ztráty, minerální látky musíme soustavně přijímat v potravě a nebo v tabletkách. Prvky, které musí tělo přijímat denně v gramových dávkách (například sodík, draslík, vápník, hořčík), se nazývají makroelementy. Prvky ve zlomcích gramů (například železo, mangan) jsou oligoelementy.


zdrava-pletNakonec zbývají prvky, které se nazývají mikroelementy a mezi ně například patří jod či kobalt. Některé složky jsou důležité také pro naši pokožku. Je tedy nutno zvolit správný kosmetický výrobek, který nám pomůže dodat tyto látky do naší pokožky.

Věděli jste, že Vaší pokožce může blahodárně prospět i kaviár? A co to vlastně ten kaviár je?

Kaviár jsou rybí jikry a v mnoha zemích je považovaný za pochoutku. Kaviár patří k dobrůtkám, které si dopřáváme výjimečně, většinou na chlebíčcích nebo v kombinaci s vejci natvrdo. Méně často se nám stává, abychom ho jedli, jak to známe z filmů a literatury, po lžičkách (předepsané jsou perleťové nebo slonovinové) nebo dokonce po lžících a zapíjeli šampaňským.

Cena kaviáru záleží na druhu ryby a na množství použité soli a konzervačních látek. Čím méně těchto látek obsahuje, tím je jeho cena vyšší a doba trvanlivosti kratší.

Když už si chceme tuto lahůdku dopřát, mnohdy váháme, zda sáhnout po černém kaviáru, který je z jeseterovitých ryb nebo po červeném, z ryb lososovitých. Prim hraje samozřejmě černý kaviár.


Kaviár a pleť

Zkoušeli jste již někdy kaviárovou masku? Nebo přípravky, obsahující kaviár? Pokud ne, tak byste určitě neměli dál váhat, protože...

- má přiznivé účinky na stárnoucí pleť
- rozjasní Vaši pokožku
- zpevňuje pokožku
- omlazuje
- obnovuje buněčnou strukturu
- vyrovnává hlubové vrásky
- vyživuje a regeneruje
- stahuje póry


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak ten nemám rada Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jak se říká, vše mít nemusím, na kaviár zrovna zvědavá nejsem. Myslím si, že to až tak velká lahůdka není, ale boháči prostě musejí mít něco extra. A to já bohužel nejsem. I kdybych boháčem byla, takovouto pochoutku bych si nechala ujít.
Obrázek uživatelky
profil
Kaviáry jsem ochutnala, dokonce jsem dělala i chlebíčky. Doporučuji veku s máslem + kaviár. Má to lahodnou chuť- ty malé kuličky.I samotný kaviár- vynikající. Škoda, že je tak drahý.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík já rybynu nerada.Kdoví,jestli bych se z toho spíš neosypala
Obrázek uživatelky
profil
kaviár jsem nikdy neochutnala a ani po něm netoužím,ale možná jako pletová maska poslouží dobřeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles