Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 způsobů, jak snížit množství škodlivého tuku v oblasti břicha

12. 03. 2024 | Diety
Nadměrné hromadění tělesného tuku může mít vliv na váš zdravotní stav. Kdykoli je energetická bilance pozitivní (spotřebujete více kalorií, než vydáte), hromadí se ve formě tuku (známého také jako "tuková tkáň"). Tukovou tkáň je možné hromadit v kterékoli oblasti těla, ale právě abdominální tuk, uložený v oblasti pasu, je zdraví nejškodlivější.

Abdominální tuk umístěný v blízkosti jater, slinivky břišní, ledvin a střev bude působit jako jakési cizí těleso. Imunitní systém těla si ho vykládá jako něco, co tam nemá co dělat. Je to nejčastější příčina cukrovky druhého typu, změn krevních tuků a hypertenze.

Je důležité mít na paměti, že tyto zdravotní komplikace mohou vzniknout i z jiných příčin, takže řešení obezity nemusí nutně snížit nebo odstranit zdravotní riziko.

K diagnostice a měření abdominální obezity existuje řada nástrojů, včetně ultrazvuku, počítačové tomografie a dalších. Nejjednodušším měřením, kterým lze základní informace získat, je obvod pasu. V dnešní době to číslo hraje důležitější roli pro lepší pochopení zdravotního stavu člověka než například váha.

Jak si správně změřit obvod pasu?


Pro správné změření obvodu pasu je potřeba být vestoje a měřit část mezi posledním žebrem a nejhořejší částí kyčle.

U mužů by průměrný obvod pasu neměl měřit více než 94 cm. U žen je doporučené maximum 80 cm. Kdykoli jsou tato čísla větší než 102 cm u mužů a 88 cm u žen, existuje velmi vysoké riziko vzniku cukrovky nebo kardiovaskulárních onemocnění.
Nejúčinnějším způsobem řešení abdominální obezity je osvojení si zdravého a aktivního životního stylu.

Odborníci na výživu a zdraví doporučují:


    1. Pravidelné aerobní a anaerobní cvičení, včetně co nejčastější chůze, tance, plavání a jízdy na kole.

    2. Zvýšenou konzumaci vysoce hodnotných bílkovin (sója, vejce, libové maso a syrovátka).

    3. Zařazení kvalitních zdrojů vlákniny, vitaminů, minerálů a fytonutrientů s antioxidačními vlastnostmi do každodenní stravy. Velmi důležité jsou také kvalitní sacharidy, tedy ty s nízkým glykemickým indexem.

    4. Vyhýbejte se nadbytečným kaloriím z jednoduchých cukrů, cukrem slazených nápojů a tučných jídel.

    5. V neposlední řadě nezapomeňte, že v boji proti abdominální obezitě je důležitá také kontrola stresu a kvalitní spánek.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !