Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dejte sbohem jarní únavě

21. 03. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Dejte sbohem jarní únavě












Dny se prodlužují a noci zkracují. Jenže možná byste spíše uvítali opak. Únava se načítá. Vyčerpanost se násobí a místo vítání prvních květů byste nejraději zůstali trvale v posteli. Jestli tyto pocity důvěrně znáte, nejspíš máte co do činění s jarní únavou. Ta je sice nepříjemná, ale není to nemoc. Stačí udělat pár věcí a zbavíte se jí.

Hned v úvodu je potřeba zmínit, že jarní únava je běžnou reakcí organismu. Většina lidí totiž během zimy omezí pohyb a má tendenci se přejídat. Jídelníček obsahuje tučnější jídla a méně ovoce a zeleniny. Tělu proto chybí celá řada vitaminů a minerálů, čerstvý vzduch i sluneční paprsky. Výsledkem je útlum. Abyste svůj organismus znova nastartovali, je potřeba mu dodat to, co potřebuje.

Vitaminy a minerály Naturevia Magnesium 1 MEGA


Kromě doplnění základních vitaminů C a D myslete i na minerály. Z nich je klíčový hořčík, který přispívá ke snížení únavy a vyčerpání. Zároveň je důležitý pro energický metabolismus i správnou funkci nervového systému a svalů. Jeho dostatečný přísun pomůže předcházet výskytu nepříjemných svalových křečí, které se mohou objevit při či po sportu. Oceníte jej však i v případě psychicky náročných dnů. Sáhnout můžete například po doplňku stravy Naturevia Magnesium 1 MEGA, který patří k nejsilnějším přípravkům na trhu a jehož jedna malá tableta obsahuje extra porci hořčíku.

Koenzym jedině se selenem


Dalším skvělým pomocníkem pro energii a vitalitu je koenzym Q10. Právě tato látka je součástí téměř všech buněk v lidském těle. Při její nedostatečné hladině nedokáže tělo vyrobit dostatek energie a lidé se pak cítí unavení. Ve velkém množství se koenzym Q10 vyskytuje v srdci, plicích a játrech, což jsou energeticky nejvíce náročné orgány. Pro ně je látka, která pomáhá s tvorbou energie, nepostradatelná. I když si tělo koenzym Q10 dokáže vyrobit samo, často to nestačí. Jeho produkce se totiž s věkem snižuje a první výrazný „sešup“ přichází kolem čtyřicítky. Ještě o něco hůř na tom s touto látkou lidé užívající statiny. Tyto léky snižují produkci koenzymu Q10 až o dalších 50 % v porovnání s přirozeným úbytkem souvisejícím s věkem. Proto, pokud berete léky na cholesterol, měli byste k nim užívat i doplňky stravy obsahující minimálně 100 mg koenzymu Q10, abyste kompenzovali jejich možné nežádoucí účinky.

Naturevia Koenzym Q10 cardioKdyž už budete vybírat vhodný přípravek, sáhněte po tom, který obsahuje nejen koenzym Q10, ale i selen. To je důležitý stopový prvek a antioxidant, jenž pomáhá předcházet poškození buněk a jejich stárnutí. Dá-li se dohromady s koenzymem, dojde k synergickému efektu. Přínosy obou látek se zesílí. Společnými silami mohou koenzym Q10 a selen zpomalit biologické stárnutí a přispět k delšímu aktivnímu životu. Kombinaci obou může nabídnout doplněk stravy Naturevia Koenzym Q10 cardio, jehož jedna kapsle obsahuje extra silnou dávku 100 mg vysoce kvalitního koenzymu Q10, selen a vitaminy B1 a E.

14 dní a dost!


Pokud vaše tělo dostane vše, co potřebuje, měli byste se z jarní únavy rychle oklepat. Obvykle odezní během dvou týdnů. To je ta dobrá zpráva. Tou horší je, že „zobání“ tabletek samo o sobě nestačí. Pomůže s únavou, ale ne s pohodlností. Právě do ní mnozí během zimy sklouznou. Jenže proti lenosti žádná zázračná tabletka neexistuje. Na ni platí jedině silná vůli a odhodlání.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
30. 03. 2024 19:13 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
30. 03. 2024 19:08 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
30. 03. 2024 19:05 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
30. 03. 2024 19:00 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
30. 03. 2024 19:11 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
30. 03. 2024 19:07 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
30. 03. 2024 19:04 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
30. 03. 2024 19:00 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
3
Obrázek uživatelky
profil
Druhý
Obrázek uživatelky
profil
První
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles