Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podpora imunity a doplňování střevní mikrobioty celé rodiny

11. 03. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Příjemné večery u rodinného krbu, zimní radovánky, ale také rýma, virózy a každodenní výzvy pro naši imunitu – to vše k období zimy patří. Správně vyvážená a výživná strava společně se zdravými návyky mohou představovat účinnou podporu pro naše zdraví.

Pojďme se podívat na to, jak lze během zimního období náš jídelníček vyvážit a obohatit – třeba o doplňky stravy BioGaia® Protectis® s patentovanou probiotickou bakterií Limosilactobacillus reuteri Protectis®.

Které potraviny mohou pomoci podpořit imunitu?


Podpora imunity a doplňování střevní mikrobioty celé rodinyInternet je plný tipů na potraviny k podpoře imunity, ale ta skutečná podpora vychází z všeobecného přístupu ke zdraví. Jedním z hlavních center imunity jsou – možná překvapivě – naše střeva, kde zásadní roli hraje rozmanitost mikroorganismů střevní mikrobioty, kterou lze doplnit také probiotickými bakteriemi.

Limosilactobacillus reuteri Protectis® od společnosti BioGaia® ale není jen tak nějaké probiotikum! Vyniká díky rozsáhlému vědeckému zkoumání ve více než 250 klinických studiích prokazujících jeho účinnost a využitelnost u všech věkových kategorií, včetně nejmenších dětí.


Vyvážená strava pro vyváženou imunitu


Vyvážená strava je pro zachování normální funkce imunitního systému opravdu zásadní. Vhodné stravovací návyky, které můžete zkusit zařadit do svého každodenního programu, jsou třeba tyto:

Biogaia kapky s vitaminem D Cílem je, aby naše strava byla pestrá a obsahovala pokud možno celou škálu vitaminů, (A, B6, B9, C) minerálů a dalších prvků (např. železo, zinek, selen a měď), samozřejmě společně s dostatečným množstvím vody. To zahrnuje konzumaci zeleniny, ovoce, libového masa a celozrnných výrobků a používání zdravých olejů s obsahem nenasycených mastných kyselin, jako jsou olivový nebo řepkový olej. Kromě toho může vašemu zažívacímu traktu prospět začlenění patentovaných probiotických bakterií do jídelníčku, například těch se zastoupením Limosilactobacillus reuteri Protectis®. Tato probiotika jsou díky svému lidskému původu bezpečná a pro náš organismus přirozená.

Poněkud odlišný je způsob přijímání dostatečné denní dávky vitaminu D, který rovněž přispívá k normální funkci imunitního systému. Známý je jako „sluneční vitamin,“ protože jeho nejlepším přirozeným zdrojem je expozice slunečnímu svitu. V zimních měsících je slunečních paprsků často nedostatek, proto může být prospěšné vitamin D dodávat prostřednictvím doplňků stravy typu BioGaia® Protectis® kapek s vitamínem D3 pro ty nejmenší děti od 2. týdne života, nebo BioGaia® Protectis® žvýkacích tablet s vitamínem D3 pro zbytek rodiny.


Biogaia tablety s vitamínem DDoplnění střevní mikrobioty


Co jsou to prebiotika a probiotika, jimiž také můžeme svou stravu obohatit?

    • Prebiotika jsou nestravitelné složky potravy, které slouží jako potrava střevních bakterií. Zahrnují vlákninu a oligosacharidy, jejichž zdroji jsou například cibule, česnek, pórek nebo banány

    • Probiotika jsou (dle oficiální definice) „živé mikroorganismy, které, jsou-li podávány v určitém množství, mají pro uživatele zdravotní přínos.“ Probiotika lze získat z potravy s živými aktivními kulturami (např. kefír, jogurt, kvašená či fermentovaná zelenina – kimchi, kysané zelí, kombucha apod.). Fermentovaná zelenina je zvláště cenným doplněním výživy právě v zimním období, kdy je přístup k čerstvému ovoci a zelenině omezený. V současném hektickém světě však spotřeba těchto potravin nemusí být dostatečná. Zvážit tedy lze obohacení každodenní stravy o probiotika (např. BioGaia®), která mohou pomoci doplnit bakterie mléčného kvašení do vašich střev.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Existuje spravedlnost? Smajlík

Mám dva, aspoň ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
24. 03. 2024 20:35 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:30 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:25 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:21 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:16 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
Obrázek uživatelky
profil
24. 03. 2024 20:30 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:26 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:22 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:19 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
24. 03. 2024 20:15 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
Obrázek uživatelky
profil
ČtvrtýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
druhý
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles