Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zásady péče o jemné vlasy

9. 03. 2010 | Péče o vlasy

Není to žádná věda. Pro mytí si vybírejte vždy šampony pro jemné vlasy nebo speciální šampony pro objem, použijte raději vlažnou než teplou vodu a vlasy po umytí šetrně zabalte do ručníku, netřete je ani nekartáčujte za mokra. Po umytí vždy vlasy ošetřete balzámem nebo kúrou určenou pro jemné vlasy nebo pro objem účesu.


Pro jemné vlasy lze doporučit přípravky s keratinem nebo s proteiny pro posílení vlasové pokožky. Můžete zvolit oplachové i neoplachové (leave-in) balzámy, masky a kúry na vlasy. Pečlivě ale dodržujte způsob a dobu působení, takový špatně spláchnutý kondicionér může zrušit všechny snahy o objem účesu. Pro jemné vlasy se příliš nedoporučují šampony typu 2v1, protože použité kondicionační látky jsou většinou pro jemné vlasy příliš zatěžující a vlasy pak působí ještě zplihleji.


Barvení vlasů


krasne-vlasyBarvení jemných vlasů je kadeřníky doporučováno. Barevné pigmenty uložené ve struktuře vlasů dokonce vlas jemně posílí. A pak je tu ještě optický efekt, kdy zejména použitím více odstínů, melíru a hustě probarvených pramínků účes nabyde na objemu, získá na hloubce a zdůrazní se jeho textura. Vždy ale záleží na kvalitě barvy a na správném provedení barvení. U velmi jemných a řídkých vlasů se nedoporučuje používat tmavší odstíny barvy, které příliš zdůrazní prosvítající pokožku hlavy.


Trvalá


Názory na trvalou u jemných vlasů se poměrně liší, dříve se často doporučovala slabší trvalá, která při správném provedení a péči o vlasy poměrně usnadnila úpravu jemných vlasů co do objemu i tvaru účesu. Problém ale vznikal u odrostů, zejména proto, že na jemných vlasech by se trvalá rozhodně neměla aplikovat častěji. Existuje ale i objemová trvalá, která vydrží asi měsíc, odrosty je možné po měsíci „dodělat“.


Dnes se problém jemných vlasů řeší spíše střihem a případně probarvením. Profesionální kadeřnické salóny mají k dispozici ještě nový typ permanentního stylingu (trvalé) s relativně krátkodobějším efektem, který používají zejména pro nadlehčení vlasů u kořínků, objemnost účesu a také pro úpravu směru růstu některých pramenů vlasů.


Střih, druh účesu


Správný střih rozhodně jemným vlasům pomáhá! Krátké nebo polodlouhé střihy se zvýrazněnou strukturou účesu, pramínky a detaily opticky změní vzhled účesu k lepšímu. Pro jemné vlasy se nedoporučují účesy z dlouhých vlasů, rozpuštěné ani v ohonu, u kterých příliš vyniká jemnost vlasů a už samotná délka vlasů působí rychlé plihnutí účesu. Naopak střapaté, protenčené a zajímavě strukturované účesu často zcela opticky vyrovnají hendikep jemných vlasů.


Styling


zena-s-cernymi-vlasyU jemných vlasů je třeba se vyvarovat zejména stylingu s extrémně silnou fixací nebo velkých dávek tužidla, gelu či laku. V takovém případě se jemné vlasy silně zatíží vrstvou stylingu, jsou matné, plihnou a nedrží tvar. Pro jemné vlasy se hodí styling se slabším tužicím efektem nebo nejlépe speciální styling pro objem účesu. Moderní stylingové přípravky pro objem účesu obsahují komplexy pryskyřic a dalších účinných látek, které jemným mikrofilmem potáhnou, zesílí a oddělí každý vlas, neslepí vlasy a ponechají jim přirozený pohyb.


Pro jemné vlasy je ideální kombinace objemového tužidla a laku na vlasy, případně neoplachové kúry na posílení vlasů. Při tvarování účesu se nejvíce uplatní na nižší teplotu nastavený fén a kartáč nebo fén s difuzérem, vhodné jsou i různé typy natáček. Pomády, vosky, tvarovací krémy či pasty bývají pro jemné vlasy většinou nevhodné, zatěžují je příliš a často zvýrazní spíše nedostatky než přednosti účesu. Podobné omezení platí i pro použití žehličky, kulmy či krepovacích kleští na vlasy – u jemných vlasů skutečně jen příležitostně.


Strava


Pro kvalitu a pevnost vlasů můžete udělat hodně omezením stresu, dostatečným spánkem, pitným režimem a zejména vhodnou stravou s dostatkem nejlépe přírodních, bioaktivních vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin. Pro stav a vzhled vlasů je rozhodující celkový stav a zdraví organismu a zejména pokožky, dostatečný přísun krve a živin k vlasovým folikulům a dostatek stavebních látek pro tvorbu keratinu – základní stavební látky vlasu. Protože však moderní strava ve většině případů negarantuje dostatečný přísun potřebných látek, lze u jemných vlasů doporučit i dlouhodobé užívání nějakého potravinového doplňku pro zdravou pokožku, vlasy či nehty.


Zdroj: Na hlavu.net


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Barvím si vlasy Hennou a mám je silné kvalitní, potvrdila mi to i moje kadeřniceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dcera má velmi jemné a mastné vlasy, je to skutečně špatné na údržbu, žádný účes nedrží a trošku pomáhá melírování, ale nic moc.
Obrázek uživatelky
profil
Taky mám jemné ,světlé vlasy.Občas si je bervím sama ..barva a látky v ní jim opravdu prospívá.Jsou lepší,lesklé...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vždy jsem slyšela od kadeřníků, že si jemné vlasy nemám barvit. Nyní jsem četla pravý opak, takže
se barveí již nebudu obávat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles