Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zimní péče o vlasy

14. 01. 2011 | Péče o vlasy

Venku je pořádná zima, takže před odchodem z domu musíme sáhnout po teplé čepici a šále. Jenomže mráz a opakované nasazování a sundávání pokrývky hlavy si svou daň vybere na vlasech. Jemná pokožka zhrubne a vlasy jsou zplihlé a bez života.


Zima je pro vlasy opravdu tvrdou zkouškou. Zatímco venku teploty klesají, uvnitř hřeje topení na maximum, takže vlasy ztrácejí vlhkost, jsou suché a snadno se lámou. Aby zůstaly i během dlouhých zimních měsíců nepoškozené, potřebují intenzivní péči.


vlasyAby vaše vlasy zůstaly krásné a lesklé po celé dlouhé zimní měsíce, mají pro vás odborníci na péči o vlasy několik užitečných tipů a rad:


• Čepice noste s rozvahou


Jistěže je dobré nosit šálu, klobouk nebo čepici, abychom si chránili hlavu před chladem a větrem. Musíme ale přitom dbát na to, aby pokrývka hlavy nebyla příliš těsná a neprodyšná a nebránila volnému proudění krve. Nošení těsných totiž čepic může způsobit zplihlé a mastné vlasy a roztřepené konečky.


• Statická elektřina


Nasazováním a sundáváním čepice vytváříme ve vlasech statickou elektřinu, takže se obtížně češou a upravují. Tento problém lze vyřešit jednoduše - používáním balzámu při každém mytí vlasů. Pokud jste na balzám při mytí zapomněli, nastříkejte si do dlaní menší množství regeneračního séra, vetřete do vlasů a rozčešte.


• Hydratace


Vlasy ztrácejí v zimních měsících hodně vlhkosti. Proto se doporučuje před opláchnutím ponechat šampon na vlasech o pár minut déle než obvykle. Ten pomáhá obnovit strukturu vlasových vláken poškozených nadměrnou úpravou, ústředním topením, či naopak působením chladu v dlouhých zimních měsících. Vlasy tak budou regenerované do hloubky a hebké jako kašmír.


vlasyVyhněte se nadměrnému používání fénu a žehličky. Tyto úpravy totiž mohou vlasy poškozovat. Snažte se je proto fénovat co nejméně. Když používáte fén, nastavte si jej na chladný vzduch. Vysoušení tak sice bude trvat trochu déle, ale z dlouhodobého hlediska vaše vlasy tolik nepoškodí.


Pokud chcete mít vlasy krásné a lesklé i během zimních měsíců, velmi záleží na tom, které přípravky si vyberete. Vsaďte vždy na kvalitu a správný typ produktu. Pokud si nejste jisti, tím, jaký typ vlasů máte anebo čím jsou vaše vlasy problematické, obraťte se na vlasové poradkyně. Provedou analýzu vlasů a doporučí vhodnou péči. Budete tak připraveni na chladnou zimu bez ohledu na to, zda jsou vaše vlasy dlouhé nebo krátké, rovné či vlnité.


Zdroj: Henkel.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Asi je dobré dát se ostříhat, případnou trvalou v lepším počasí. A co zábaly?
Obrázek uživatelky
profil
mráz im iste škodi
Obrázek uživatelky
profil
kouše a škrábe mě v nich hlava, vůbec s žádnou nevydržím dýl jak 5 min. Vlasy z nich mám zplihlé a plné statické elektřiny, naprosto neupravitelné. Tak jsem to vzdala a čepice nenosím. Když je moc zima, fouká nebo něco padá,natáhnu kapucu. Na sportování v zimě nosím teplou čelenku ale vršek hlavy prostě musí větrat,jinak jsem nesvá.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
se mi mastí pořád stejně (tj. hodně), jen začátkem zimy mi víc vypadávají Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
teďkom se mi přes zimu více mastí vlasy,mám krátké vlasy,tak ani fén nepotřebuji
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles