8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Závěrečná fixace účesu a laky na vlasy

7. 12. 2009 | Péče o vlasy
V minulém článku  jsme si řekli něco o stylingu a představili skupinu stylingových výrobků nezbytných ke vzniku téměř každého účesu - pěnová tužidla.
Na závěr je potřebné účes zafixovat, aby nám vydržel celý den v práci, večírek, posezení s přáteli... A právě k tomu nejčasteji používáme laky na vlasy.


Laky na vlasy

Do této skupiny patří jak laky na vlasy v tlakovém, tak i netlakovém provedení. Někdy se k nim nesprávně řadí i produkty typu „gel ve spreji" nebo „tužidlo ve spreji". Díky složení laky výrazně rychleji zasychají a tvoří jemnější film, proto by se tyto produkty měly používat vždy pro finální úpravu a do suchých vlasů. Lak je ze skupiny stylingových produktů „nejstarší" a také nejpoužívanější.


fixace vlasů a laky na vlasyRozdělení laků

Laky jsou stejně jako tužidla odstupňovány podle stupně tužicího efektu, speciální laky pak mohou obsahovat například flitry, zářivé pigmenty nebo jiné speciální složky. U laků je třeba velmi účinný UV filtr, právě díky velmi jemné distribuci laku po účesu a vlasy jsou tak trvale chráněny před negativními účinky světla jako je blednutí barvy, ztráta elasticity, zvýšená lámavost atd. Kromě toho mohou obsahovat i účinné látky jako komplexy vitaminů, proteinů, látky pro lesk vlasů a další. Na trhu je dostatečný výběr, stejně jako u tužidel platí zásada vybírat si kvalitní lak s moderní recepturou vybraný s ohledem na kvalitu svých vlasů nebo zvolený typ účesu.


Aplikace laku

Ať už používáte lak v tlakovém provedení nebo ekonomické provedení s mechanickým rozprašovačem, platí, že lak by se měl nanášet ze vzdálenosti min. 25 cm, v tenké, ale souvislé vrstvě. Nenanášejte proto na jedno místo příliš mnoho laku. Lak slouží pro fixaci finálního tvaru, po jeho aplikaci byste už do účesu neměli příliš zasahovat. Je možné například tvarovat vybrané pramínky nebo účes ještě oživit leskem na vlasy. Výjimku tvoří tzv. „kreativní laky" se zpožděným zasycháním, které se aplikují zblízka a vybraná partie účesu se pak ještě domodeluje.


Po aplikaci laku

Kromě zásady „přiměřeně v množství i tuživosti" platí také pro laky i druhá zásada: před příštím tvarováním je třeba vlasy důkladně zbavit prachu a stylingu resp. jemných šupinek, ať už perfektním vykartáčováním nebo umytím. Příliš mnoho vrstev stylingu způsobí, že vlasy mají šedý nádech, jsou příliš zatížené a nedrží tvar, mohou působit až mastným dojmem.

 

Závěrem...

V dnešní době by se mohlo zdát, že jej vytlačují novinky ve stylingu z kategorie modelačních produktů, ale každý kadeřník vám potvrdí, že lak je stále nezbytný právě pro tu schopnost perfektní fixace finálního účesu. L aky často mohou pomoci zmírnit problém s maštěním vlasů, díky lihové formulaci totiž mírně vysušují, a tak lakovaný účes vydrží krásný a lesklý déle než bez nich.



Zdroj: LYBAR

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Pěkný článek.
Obrázek uživatelky
profil
články tu jsou zajímavé ráda si je tu čtuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Lak používám ze všech stylingových produktů, nejčastěji a také nejraději.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dík za rady.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles