Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 důvodů, proč s dětmi vyrazit na hřiště

12. 05. 2015 | Zajímavosti
Příroda se probouzí, a když je slunečno, láká k aktivnějšímu trávení volného času. S jarem ožívají i dětská hřiště, kde se děti mohou do sytosti vyřádit a dospělí si odpočinout na čerstvém vzduchu.

Pobyt na hřišti je na jedné straně zábava a na druhé představuje důležitý prvek rozvoje malého jedince. Hřiště je místem, kde se děti baví a zároveň se setkávají s modely fungování světa, poznávají chování a reakce druhých a učí se pracovat s vlastní intuicí.
 
KOLEKTIV: Dětská hřiště jsou prostorem pro  hraní a zároveň důležitým místem pro setkávání dětí i jejich rodičů. Mnoho dětí se se svými vrstevníky poprvé seznamuje právě na hřišti. Na písku a mezi prolézačkami tak probíhá sociální interakce a vznikají první přátelství i spory, do kterých by dospělí měli zasahovat co nejméně.   

INDIVIDUALITA:
Pískoviště je neodmyslitelnou součástí každého správného hřiště. Dítě na něm může nerušeně stavět bábovky, hloubit tunel nebo převážet písek tam a zpět. Individuální hry jsou typické spíše pro mladší děti. Na pískoviště proto zamiřte, pokud je vašemu potomkovi okolo 2 let.

dětské hřištěSPORT: Dovádění na hřištích pro děti představuje přirozenou pohybovou aktivitu, do které je nikdo nemusí nutit. Vždyť lezení po prolézačce je přece zábava! Pozor na dodržování pitného režimu a na výběr vhodného oblečení, které potomka udrží v suchu a teple a zabrání tak prochladnutí.

LOGIKA: Děti si na hřišti mohou hrát a zároveň nevědomky rozvíjet své logické uvažování, prostorovou orientaci a motoriku. Některé herní prvky mají totiž didaktickou funkci.

POZNÁVÁNÍ: Díky pobytu venku se děti učí rozumět přírodě, mohou sledovat počasí a jeho změny. Pochopí tak například, že se střídají roční období a že zatažená obloha signalizuje blížící se déšť. Seznamují se zároveň s materiály a jejich vlastnostmi. Často je, bohužel, také ochutnávají, což ale není nic neobvyklého. Z tohoto důvodu je nezbytné, aby herní prvky byly vyrobeny z netoxických a prověřených materiálů.

Pro dětské prolézačky se hodí různé materiály. Pokud jde o dřevo, tak by mělo být pevné a nemělo by „pracovat“, nemělo by být kotveno přímo do země a mělo by být chráněno impregnací, nátěry a kloboučky, aby mělo co nejvyšší životnost.

ROZMANITOST:
Ideální dětské hřiště tvoří variabilní herní prvky pro různé věkové kategorie. Menší děti potěší klasické pískoviště, houpadla, skluzavky či houpačky, školáci ocení spíše atrakce, jako jsou složitější prolézačky, šplhací prvky a nejrůznější interaktivní hry. Nezbytností na hřišti je také kolotoč a domeček, který děti rády využívají pro chvíle soukromí. Během chvíle si tak mohou děti vyzkoušet více aktivit a nenudí se.

Zdroj, foto: Lidl


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles