8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Češky se o svá srdce nebojí

17. 08. 2009 | Nemoci
Jen každá devátá Evropanka a dokonce jen každá čtrnáctá (!) Češka si uvědomuje, že na srdečně-cévní onemocnění umírá více žen než mužů. Nebezpečí srdečních onemocnění u žen přitom významně stoupá díky hormonálním změnám v období menopauzy.

Ženy se v souvislosti s menopauzou nejvíce obávají osteoporózy a akutních fyzických symptomů, jako např. návalů horka. Tyto výsledky přinesl mezinárodní průzkum, prováděný v roce 2007 a 2008 v šesti evropských zemích, včetně České republiky, mezi 1 700 ženami staršími 45 let.

„Ženy si uvědomují vliv menopauzy na zvýšení hladiny cholesterolu a vznik srdečních onemocnění. Tuto možnost potvrdilo 45 % Češek a 42 % evropských žen. Přesto se nejedná o symptomy, kterých by se v souvislosti s příchodem menopauzy obávaly nejvíce. K obávaným symptomům patří u českých žen akutní fyzické a psychické příznaky a například u Němek osteoporóza a rakovina prsu,“ shrnula výsledky průzkumu Mgr. Andrea Volfová.

Češky se o svá srdce nebojí„Období menopauzy bývá pro řadu žen spíše nepříjemné, změny organizmu se v tomto životním úseku projevují jak po stránce fyzické, tak i psychické. Avšak to, do jaké míry se potíže související s obdobím menopauzy projeví a ovlivní kvalitu života ženy, záleží i na ní samotné a na jejím životním stylu,“ říká Mgr. Jana Divoká. Mezi dlouhodobé viditelné příznaky menopauzy patří zvýšení tělesné hmotnosti, ke kterému dochází mimo jiné kvůli změně distribuce tuků, změně chutí a nedostatku pohybu. Protože obezita není způsobena pouze výše uvedenými biologickými příčinami, ale také důvody psychologickými a sociálními, měla by se léčba zaměřit na všechny zmíněné faktory.

Čtěte také:
Menopauza vystaví ženám účet za jejich dosavadní životní styl
Menopauzu by měly ženy řešit dříve, než si myslí

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale nie je to pravidlo
Obrázek uživatelky
profil
Na srdeční nemoci umírá více žen než mužů. Souhlasím s paní Weendy, že domácnoti českých žeen léží především na nich a marození jaksi npřichází v úvahu, aby se rodina uživila.
Obrázek uživatelky
profil
Weendy promiň, napsala jsem e a y obráceně
Obrázek uživatelky
profil
Možná bych měla myslet na to, že tenhle příspěvek ani nedopíšu..., souhlasím s Wendyy
Obrázek uživatelky
profil
To máš pravdu...a pak to končí infarktem jako u mojí 35-ti leté kamarádky...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles