Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta za poznáním Mont Blancu

24. 06. 2008 | Evropa

Lanovkou do nebes

Hora, ležící na italsko-francouzských hranicích, která se pyšní s výškou 4807 metrů nad mořem, Mont Blanc, italsky Monte Bianco, je nejvyšší horou Alp, ale také celé Evropy, pokud tedy nepočítáme kavkazský Elbrus.


Cesta za poznáním

Při poznávání krás Švýcarska jsme měli na programu i trochu turistiky. Výlet na nejvyšší horu Evropy, Mont Blanc, započal v městě Chamomix. Toto městečko ležící pod vrcholem Mont Blancu ve východní Francii, je oblíbeným letoviskem pro zimní sporty a v roce 1924 se zde dokonce konaly zimní olympijské hry. Nastoupili jsme na lanovku, která je velkou atrakcí pro turisty. Lanovka nás měla dopravit téměř až na vrchol tohoto masívu. Počasí nám nebylo příliš nakloněno, neboť mlha znemožňovala jasný výhled.

Mont BlancMont Blanc














S přibývajícími metry se počasí částečně vyjasnilo a někdy dokonce i sluníčko vykouklo. Lanovka nás vyvezla na místo s nadmořskou výškou 3842 metrů, vrchol Aiquille du Midi. Poté jsme se jen kochali výhledem na okolní Alpy. Nádherné vrcholky hor, všude samý sníh a led, pohled jako z pohádky o Mrazíkovi nás očaroval. Klepali jsme se zimou, ale zážitek to byl krásný, na který se bude vzpomínat celý život. Cestou na zpět domů jsem projížděli tunelem dlouhým 11, 6 metrů, který vede skrz horu Mont Blanc. Tento tunel spojuje města Chamomix a Courmayeur v Itálii a byl dokončen v roce 1965.

Mont BlancMont Blanc















Evik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je možné, že někdo totiž Kavkaz do Evropy počítá... už jsem se s tím setkala víckrát, proto jsem to tam uvedla.
Obrázek uživatelky
profil
Asi nás to učily ve škole blbě, ale kavkaz už patří do Asie. Tak nemůže být vyšší hora v evropě než Mont Blanc.
Obrázek uživatelky
profil
jen jsem chtěla popsat svůj vlastní pohled a podělit se o své zážitky...!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles