8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velké Losiny - zajímává místa Hrubého Jeseníku

29. 07. 2010 | Česká republika

Velké Losiny se nachází v malebném údolí říčky Desné, v podhůří Hrubého Jeseníku, pár kilometrů od Šumperka. Lázeňská obec je známá nejen svými lázněmi, které leží v této krásné krajině, ale také zajímavými kulturními památkami.

Celá oblast Velkých Losin láká k procházkám krásnou přírodou s příjemným prostředím lázeňského parku, kde objevíte kouzelná místa se vzácnými dřevinami, stoletými stromy a krásně kvetoucími rostlinami.

Termální lázně Velké Losiny

Historie lázeňství ve velkých Losinách sahá až do 16. století. Tyto lázně patří k nejstarším a nejznámějším moravským lázním s dlouholetou tradicí.  Dnešní lázeňství navazuje na nejlepší tradice lázeňské léčebné péče. V lázních jsou vynikající léčebné účinky sirných pramenů při léčbě pohybového a nervového ústrojí. Kromě dospělých se v lázních léčí také děti s pohybovými, nervovými a dýchacími potížemi.
Relaxace a báječné koupání v lázních.
Tyto lázně se proslavily léčebnými účinky místních termálních sirných, minerálních vod, které dosahují teploty 36,8°C.  Přírodní léčebný zdroj slouží k mnoha koupelím např. k perličkovým, sirným, podvodním masážím a přispívají také k posilování svalstva.
Lázně nabízejí báječné koupání ve dvou bazénech, které jsou napájeny  z léčivého zdroje termální sirnou vodou. Koupání v bazénu patří k příjemným relaxacím, působí blahodárně na náš organismus.
V hlavním lázeňském domě, se nachází krytý termální bazén s menší kapacitou. Díky termální vodě, se můžete koupat po celý rok. Dále je tady velký  plavecký bazén s termální vodou, který se nachází v krásném lázeňském parku.

Blízké okolí láká k návštěvě zajímavostí.

Mezi cenné kulturní památky určitě patří zdejší "Ruční papírna", která byla založena na sklonku 16. století na zdejším panství moravského rodu pánů ze Žerotína. V muzeu jsou technické památky z dob ruční papírenské výroby.
Na dolním okraji obce se nachází krásný "Renesanční zámek", který je jednou z nejkrásnějších ukázek moravské renesanční architektury.
Zámku dominuje osmiboká věž připomínající městské strážní věže. Původní část zámku je dochovaná téměř v nezměněné podobě. Tento zámek byl znám v 17. století čarodějnickými procesy.
Zámek je obklopen krásnou zámeckou zahradou, která láká k procházkám krásnou přírodou.


Tipy na výlet

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně, která se nachází v pohoří Jeseníků, je naší největší vodní elektrárnou.

Jeseníky
Krásnou panoramatickou krajinu s nejvyšší horou Praděd, která nabízí letní i zimní turistiku. V zimě jsou známá lyžařská střediska Červenohorské sedlo a Praděd.
V Rapotíně u Šumperka se nachází ZOO park a Muzeum veteránů
ZOO park a arboretum
V ZOO parku můžete shlédnout mnoho zvířat, jako jsou například opice, pštrosy, lamy a mnoho dalších vzácných druhů. Dále je tady mini arboretum, které slouží  jako malé safari, kde jsou volně vypuštěná zvířata.
Muzeum veteránů
Zde jsou k vidění rukodělné výrobky plné starodávných strojů a kuriozit našich předků. Všechny exponáty si můžete vypůjčit k různým společenským příležitostem.

Lázně Velké Losiny i okolí Hrubého Jeseníku lákají svými zajímavými místy, pěknou historií a krásnou přírodou, která vás určitě okouzlí a zanechá ve vás nezapomenutelné zážitky. Tato oblast je lehce dostupná autem, a tak může být ideálním cílem vašeho výletu nebo dovolené.

 

Marta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Velké Losiny - zajímává místa Hrubého Jeseníku:

Velké Losiny - zajímává místa Hrubého Jeseníku
Velké Losiny - zajímává místa Hrubého Jeseníku
Velké Losiny - zajímává místa Hrubého Jeseníku
Velké Losiny - zajímává místa Hrubého Jeseníku
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
příroda je tam nádherná. Hezky jsi ta místa popsala. Díky za pěkné čtení.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc a moc krásně a jasně napsaný článek!!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles