Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat správné bydlení na cestách?

17. 11. 2009 | Praktické rady

Cestování nás obohacuje o nové zážitky a zkušenosti. Když však přibudou děti, stávají se naše cesty komplikovanější. Víc než podněty z nového místa musíme vnímat potřeby rodiny, která - vytržená z obvyklého prostředí - vyžaduje více péče než obvykle. Bylo by ale škoda se cestování zřeknout. Napadlo vás, že při návštěvách evropských metropolí si můžete jednoduše pronajmout byt a mít veškeré pohodlí jako doma?


Bydlete komfortně a levně

Když jezdíte v létě na dovolenou k moři, nejspíše volíte hlavně mezi ubytováním v hotelu nebo apartmánu. Stejné volby se nyní otevírají i při cestách po Evropě. Dříve byly apartmány zejména doménou obchodních cestujících a manažerů, dnes se však nabídka rapidně rozrostla a můžete kuchynesi apartmán ve městě pronajmout třeba na jedinou noc. Apartmán je vlastně kompletně zařízený byt, kde naleznete všechno potřebné od fénu, přes připojení k internetu až po pračku.

Hotelové řetězce jsou všude stejně sterilní, pokud však chcete poznat specifickou atmosféru a místní styl, v apartmánech jej naleznete. Máte mnohem víc soukromí a pobyt je výrazně levnější než hotel srovnatelné kvality. Vzít si s sebou můžete i své domácí mazlíčky.To je důvod proč, popularita apartmánů v poslední době strmě roste.


Romantický víkend ve dvou nebo rodinná dovolená

Největší výhodou apartmánů je jejich velikost. I ten nejmenší jednoložnicový apartmán má oddělenou ložnici a obývací pokoj. Pokud vstáváte dřív než partner, můžete si v klidu dát sprchu nebo uvařit kávu, aniž byste svou polovičku probudili. Pokud jedete s rodinou, můžete si zvolit apartmán s více ložnicemi a dětem poskytnout samostatný pokoj. Ložní prádlo a ručníky jsou samozřejmostí.

Nemusíte se bát, že vám nebude fungovat topení a nepoteče teplá voda. Apartmány jsou pravidelně udržovány. Ani v případě nečekaných problémů nezůstane bez pomoci. Vždy se můžete obrátit na kontaktní osobu (případně recepci), která případné potíže vyřeší.
Součástí každého apartmánu je vybavená kuchyně. Máte svůj navyklý jídelníček? Potřebujete specifickou dietu? V apartmánu si můžete kdykoliv jednoduše připravit jídlo, na které máte zrovna chuť.


Kolik apartmán stojí?

koupelnaV každé zemi se ceny pohybují trochu jinak, ale průměrný apartmán pro čtyřčlennou rodinu vychází na 140 eur na den včetně všech poplatků. Kolik jste naposled zaplatili za jednu noc v hotelu? Dlužno podotknout, že apartmány nebývají na perifériích, ale téměř výhradně v centrech měst a turisticky zajímavých lokalitách. Při prohlídce města nebo nákupech to budete mít všude blízko.

A jak apartmán najít? Máte zkušenosti s rezervací hotelu přes internet? V tom případě nebudete mít problém ani s rezervací apartmánu. Vše probíhá v podstatě podobnými rezervačními systémy. Jednoduše si může zvolit lokalitu ve městě, velikost bytu, dozvědět se vše o jeho vybavení a prohlédnout si fotky. Výhodou je, že při rezervaci neplatíte žádnou zálohu, pobyt uhradíte až na místě.


Zdroj: Suricata.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všetko podľa nárokov
Obrázek uživatelky
profil
do kterych zemi autor cestuje.. obvykle prazdninove destinace to zrtejme nebudou. V Recku, Italii ani Chorvatsku se mi nestalo, ze bych mela v apartmanu fen, natoz pracku! Vetsinou je clovek rad, ze si improvizovane uvari kafe a polivku z pytliku, o oddelenych loznicich a obyvacim pokoji jsem sio na svych cestach taky mohla nechat zdatSmajlík Ne ze by mi to na dovolene schazelo, to vubec ne, ale tenhle clanek je sci-fi
Obrázek uživatelky
profil
skvělý a poučný článek-10b.!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles