8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správný pitný režim – podmínka příjemného cestování

13. 08. 2012 | Praktické rady
Pár dnů volna a oddechu od každodenního stresu či pracovních povinností by si měl občas dopřát každý. Nezáleží na tom, zda se rozhodnete pro lenošení na pláži, aktivní relax na horách, průzkum přírodních krás nebo trávení pohodových chvil jen tak na chalupě se svými nejbližšími. Každá volba povětšinou představuje absolvování cesty do zvolené destinace.

A právě cestování v horkých letních měsících vám může značně znepříjemnit život. Počasí a dopravní provoz sice neovlivníte, pohodlí na cestě si však zajistit můžete. Dostatečný pitný režim vám pomůže přečkat dopravní obtíže i v těch nejparnějších dnech. Dodržujte správný pitný režim i během samotného cestování, nikoli pouze před odjezdem!

Cestování autemNavzdory množství starostí spojených s cestou na dovolenou poslouchejte signály svého těla a dbejte o svůj pravidelný pitný režim.

Pokud jste se rozhodli pro auto nebo autobus, zabalte si do příručního zavazadla dostatek lahví - například neochucené přírodní pramenité vody, která vám spolehlivě zažene žízeň. Dopřejte si nejlépe malé dávky v pravidelných intervalech - zabráníte tak otokům nohou, bolesti hlavy i vysušené pokožce.

Pokud jste za volantem, pak je nutno se stejně dostatečně vyzbrojit optimálním množstvím tekutin.


Nejlépe v láhvi se sportovním uzávěrem a silikonovou membránou, díky níž řidič musí provést k otevření láhve a zahnání žízně pouze jednoduchý pohyb zvládnutelný jednou rukou. Pokud se však nacházíte v hustém provozu, vždy dejte přednost bezpečí a raději zastavte na nejbližším odpočívadle. Riziko v podobě ztráty koncentrace či dehydratace nikdy dobrovolně nepodstupujte!

Pokud jste upřednostnili letadlo, nezapomeňte se řádně napít před nástupem na palubu.


Rovněž nezapomeňte doplňovat tekutiny i během letu a minimálně jednou za dvě hodiny se postavte a projděte, abyste rozvířili krev a ztuhlé svaly.

Zvolíte-li cestování po svých, nebuďte pohodlní a přibalte si do batůžku alespoň jednu láhev pramenité vody.


Situaci nepodceňujte obzvlášť tehdy, vydáte-li se do neznámých míst. Nikdy nevíte, co se může stát a zda budete mít možnost občerstvení v nějaké hospůdce. Přibalená láhev vody vám rychle zažene žízeň a na rozdíl od piva či limonády se dá využít i jako příjemně osvěžující sprška. 

Zdroj, foto: Rajec

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
S PITÍM JE VŽDY NĚJAKÝ PROBLÉM
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné informace. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně my v letech už nemáme tolik žízeň a zapomínáme na tekutiny..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles